Latest News

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο "MSC LONDON" - Έχει μήκος σχεδόν τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου!

Επίσκεψη τπραγματοποίησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στο λιμάνι του Πειραιά και υποδέχθηκε το μεγαλύτερο φορτηγό-πλοίο (container-ship) που έχει καταπλεύσει σε ελληνικό λιμάνιΈνα από τα μεγαλύτερα εμπορικά πλοία (container-ship)- μήκους  περίπου 400 μέτρων- που έχει ιστορικά προσεγγίσει σε ελληνικό λιμάνι υποδέχτηκαν σήμερα...
στον Πειραιά. 
Το MSC LONDON ναυπηγήθηκε το 2014, έχει μήκος 399 μέτρα, ενώ έχει χωρητικότητα 16.500 εμπορευματοκιβωτίων και συνολική δυναμική 165.000 τόνων.

Στη εκδήλωση υποδοχής που πραγματοποιήθηκε στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του λιμένος Πειραιώς, όπου είχε προσδέσει το «MSC LONDON», παρευρέθησαν, επίσης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά, Γιώργος Ανωμερίτης, ο γγ Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος, καθώς και η πρόεδρος της MSC Greece, Χριστίνα Θεοδωρίκα.


Ο κ. Βαρβιτσιώτης, αφού συνομίλησε με τον καπετάνιο και με το πλήρωμα του MSC LONDON, ενημερώθηκε στη συνέχεια για τις μεγάλες μεταφορικές και τεχνολογικές δυνατότητες του πλοίου.