Latest News

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Ο δήμαρχος φεύγει, τα δικαστήρια μένουν...;


Τώρα που φεύγει από δήμαρχος Πειραιά ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, υπάρχει κάποια πιθανότητα ότι μπορεί να γίνει κάτι και να μείνουν τα δικαστήρια...
στην πόλη!


Το θέμα της μεταφοράς των δικαστηρίων της πόλης στο κτίριο του πρώην Κεράνη στου Ρέντη ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Δήμο Πειραιά. Ήταν πριν από περίπου τρία χρόνια, όταν κατέθεσε την πρώτη ερώτηση ο τότε βουλευτής της ΝΔ Π. Μελάς, ο οποίος τον είχε αντικαταστήσει στα έδρανα της Βουλής. Ακολούθησε και δεύτερη ερώτηση τον Φεβρουάριο του 2012 όπου ζητούσε να μάθει γιατί καθυστερεί η μεταφορά των δικαστηρίων Πειραιά.     
Οι πρώτες αντιδράσεις στο Δήμο Πειραιά ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2013, όταν άρχισε να παίρνουν χαμπάρι ότι υπάρχει ο κίνδυνος να φύγουν τα δικαστήρια εκτός της πόλης. 
Ο απερχόμενος  δήμαρχος είχε δηλώσει άγνοια για το θέμα, επειδή έλειπε ταξίδι στη Μασσαλία! Μετά την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και των φορέων της πόλης άρχισε να διαβεβαιώνει τους δημότες ότι δεν πρόκειται να φύγουν τα δικαστήρια του Πειραιά. 
Προεκλογικά υποστήριζε σε όλους τους τόνους ότι το θέμα είχε κλείσει κατόπιν ενεργειών του στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. 
Ωστόσο σχεδόν αμέσως μετά τις εκλογές επανήλθε το θέμα με το υπουργείου Δικαιοσύνης να εμφανίζεται αμετακίνητο στις θέσεις τους και στέλνει τελεσίγραφα για τη μεταφορά των δικαστηρίων. 
Επί τρεις σχεδόν μήνες γίνονται διαπραγματεύσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης με το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, τον  αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γαβρίλη, το προεδρείο ΔΣΠ, ΕΒΕΠ κ.α. 
Σ' όλες αυτές τις συναντήσεις ο Βασίλης Μιχαλολιάκος απουσιάζει, λες και δεν ήταν δήμαρχος. Αυτό, όμως,  δεν τον εμποδίζει να δηλώνει  ότι ' αν δεν ήταν Δήμαρχος ο Βασίλης Μιχαλολιάκος τα Δικαστήρια Πειραιά θα είχαν φύγει από την πόλη¨"!

@ Το θέμα της μεταφοράς των δικαστηρίων του Πειραιά όχι μόνο δεν έχει κλείσει, αλλά θα παραμένει ανοικτό, όσο δεν βρεθεί λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των δικαστικών υπηρεσιών της πόλης...