Latest News

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Πέρασε η τροπολογία για τα ΜΜΕ - Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ από τη Βουλή



Κατά πλειοψηφία πέρασε τελικά από το Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής η επίμαχη τροπολογία που προβλέπει αλλαγές στον χώρο...
των ΜΜΕ.
Το πολιτικό θερμόμετρο είχε ανέβει κατά τη  διάρκεια συζήτησης στη Βουλή για την τροπολογία που προβλέπει αλλαγές στον χώρο...

των ΜΜΕ.
Από τη συνεδρίαση αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταγγέλλοντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι προχωρά σε έγκλημα στο χώρο του τύπου, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή να τονίζει ότι «δεν θα καταστούμε συνένοχοι σε ένα έγκλημα στον χώρο του τύπου. Η κυβέρνηση οδηγείται σε εκλογές και θέλει να διαμορφώσει νέες σχέσεις με το μιντιακό σύστημα».
Επίσης χαρακτήρισε χαρακτήρισε τη διάταξη «χαριστική και προκλητική» και δήλωσε πως το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «αναγκάστηκε σήμερα να ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής, την παρέμβασή του για να ανακληθεί η συζήτηση και να αποσυρθεί η διάταξη, με το σκεπτικό ότι η τροπολογία δεν έχει σχέση με το νομοσχέδιο στο οποίο κατατέθηκε».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου, ο οποίος αφού ανακοίνωσε την αποχώρηση της ΚΟ του κόμματος από τη συζήτηση κατέθεσε και αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία.