Latest News

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Η "ναυμαχία της πετσέτας" μεταξύ Γερμανών και Βρετανών τουριστών στις παραλίες


Μαίνεται ο πόλεμος της πετσέτας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους Γερμανούς και Βρετανούς τουρίστες, με αφορμή...

πρόσφατο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, μόνο που αυτή τη φορά η μπάλα παίρνει και το Φαληράκι της Ρόδου, τα Μάλια της Κρήτης και την Αγία Νάπα της Κύπρου, που «μαυρίζονται» ως περιοχές προς… αποφυγή, γιατί κατακλύζονται από μεγάλο αριθμό βρετανών τουριστών.


Το ρεπορτάζ της Bild, το οποίο περιλαμβάνει ποικίλα καυστικά σχόλια σχετικά με τον τρόπο που οι βρετανοί απολαμβάνουν τις διακοπές τους, προέρχεται από δημοσιογραφική αποστολή στο ισπανικό θέρετρο Lloret de Mar στην Catalunya, όπου καταγράφονται οι συμπεριφορές των βρετανών. Στη μαύρη λίστα με τις έξι τουριστικές περιοχές που γεμίζουν με βρετανούς, η εφημερίδα εντάσσει και τον Κόλπο της Πάλμα, το Σαν Αντόνιο της Ίμπιζα και το Playa de las Americas στην Τενερίφη.
Ενδεικτικός είναι το τίτλος του ρεπορτάζ της Bild, «φωτογραφική απόδειξη του πολέμου της πετσέτας. Οι βρετανοί είναι οι χειρότεροι καταληψίες ξαπλώστρας!». Φιλοξενούνται φωτογραφίες που δείχνουν ότι μέχρι τις 9.21 π.μ. όλες οι ξαπλώστρες είναι δεσμευμένες, όμως κανείς δεν απολαμβάνει τον ήλιο ακόμη σε αυτές!
Με αυτό τον τρόπο οι Γερμανοί μπήκαν στην αντεπίθεση, έπειτα από την κριτική πολλών ετών που δέχονται για κατάληψη στις ξαπλώστρες από νωρίς το πρωί. Τώρα, η Bild αποδεικνύει, δια στόματος Βρετανού μάλιστα, πως η κατάληψη της ξαπλώστρας από τους βρετανούς από νωρίς το πρωί είναι… προνόμιο των βρετανών. «Περίμενα στην ουρά από τις 8.50 το πρωί γιατί χωρίς κράτηση δεν έχεις ελπίδα [να βρεις ξαπλώστρα]. Δεν υπάρχουν αρκετές!», δήλωσε στη γερμανική ταμπλόιντ ο μηχανικός αυτοκινήτων από το Exmouth, Darren, ο οποίος έκανε διακοπές στο ισπανικό θέρετρο μαζί με την οικογένειά του.
Ο ρεπόρτερ συνεχίζει ρωτώντας τον βρετανό τουρίστα για το ποιος, Γερμανός ή Βρετανός, είναι ο χειρότερος στον πόλεμο της… πετσέτας, για να πάρει την απάντηση: «Δεν ξέρω, πάντως οι φοιτητές από τη Γερμανία που μένουν μαζί μας σε ανταλλαγές μεταξύ των χωρών είναι πολύ ευγενικοί και φιλικοί».
Να υπενθυμίσουμε, πάντως, ότι ο "πόλεμος" Γερμανών και Βρετανών τουριστών έχει ξακινήσει εδώ και δεκαετίες, λόγω των διαφορετικών συνηθειών των δυο λαών, με τα λαϊκά φύλλα Bild και Sun να πρωτοστατούν. Κάποια χρονιά, μάλιστα, οι δυο εφημερίδες μάθαιναν βρισιές στα αγγλικά και γερμανικά αντίστοιχα, ώστε η κάθε εθνικότητα να ανταποδίδει στη γλώσσα της άλλης συμπεριφορές που δεν ήταν αρεστές...