Latest News

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Αυτές είναι οι τοποθετήσεις του Γιάννη Δημητριάδη...

Μάθαμε μέσω facebook τις τοποθεστήσεις του νεοεκλεγέντα δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις...
11 Αυγούστου.
Στην προσωπική του σελίδα ο ίδιος σημειώνει τα εξής:


Γιάννης Δημητριάδης



Οι τοποθετήσεις της παράταξής μας στη συνεδρίαση του ΔΣ της 11.8.2014:
1. Προτείναμε, να διατηρηθεί η μείωση 20% στα ενοίκια όλων των δημοτικών καταστημάτων για έναν ακόμα χρόνο (αντί για τέσσερις μήνες που πρότεινε η πλειοψηφία) και η πρότασή μας υπερψηφίστηκε ομόφωνα.
2. Καταψηφίσαμε τους ισολογισμούς και τους απολογισμούς της ΔΗΚΕΠ των ετών 2010, 2011, 2012 και 2013, οι οποίοι ήρθαν μαζικά προς έγκριση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με αποτέλεσμα να είναι πρακτικά αδύνατον να τους ελέγξουμε.
3. Καταψηφίσαμε τον ορισμό εκπροσώπου του Δήμου στην Επιτροπή παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης που έχει συναφθεί με την Περιφέρεια Αττικής για το έργο ανάπλασης της Πούντας, το οποίο η παράταξή μας έχει δεσμευτεί ότι ως δημοτική αρχή θα ακυρώσει (με τη συγκεκριμένη μορφή του), και ζητήσαμε από τους συμβούλους της πλειοψηφίας να πράξουν το ίδιο, χωρίς όμως να εισακουστούμε με αποτέλεσμα το θέμα να υπερψηφιστεί.
4. Καταγγείλαμε την έλλειψη διαφάνειας και σοβαρότητας που σημειώνεται στη διαδικασία αλλαγής διοίκησης στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, όπου η νέα πρόεδρος κ. Ρ. Μάνδηλα ξεκίνησε να ασκεί παρατύπως τα καθήκοντά της χωρίς να έχει υπογράψει πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής με τον πρώην πρόεδρο κ. Δ. Στρατηγό. Κατά την εξέλιξη της συζήτησης, η κ. Μάνδηλα, απαξίωσε τη σημασία υπογραφής πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής (επιρρίπτοντας ωστόσο την ευθύνη για την μη υπογραφή του στον κ. Στρατηγό) και δήλωσε ότι ούτε η ίδια προτίθεται να υπογράψει τέτοιο πρωτόκολλο με τον πρόεδρο που θα ορίσει η παράταξή μας σε έναν περίπου μήνα. 

Απαντώντας, ο επικεφαλής της παράταξής μας, Γιάννης Δημητριάδης, χαρακτήρισε την υπογραφή τέτοιου πρωτοκόλλου επιβεβλημένη και επανέλαβε ότι πρόκειται για διαδικασία που θα τηρηθεί οπωσδήποτε κατά την μεταβίβαση της διοίκησης στην παράταξή μας".