Latest News

Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

ΜΑΓΙΚΟ: Εμφανίστηκε λίμνη στην έρημο!


Εμφανίστηκε λίμνη στη μέση της ερήμου της Τυνήσιας - Άφωνοι οι επιστήμονες
Ως δια μαγείας εμφανίστηκε μέσα στην έρημο της Τυνησίας μια λίμνη, προκαλώντας - πέρα από την απορία - έκπληξη και χαρά...
στους κατοίκους. 
Η λίμνη αρχικά είχε ένα όμορφο τυρκουάζ χρώμα και καθαρά νερά, ωστόσο στη συνέχεια έγινε πράσινη και πιο "λασπώδης".

Οι ντόπιοι την ονόμασαν Lac de Gafsa, δηλαδή παραλία της Gafsa, μίας πόλης που βρίσκεται κοντά στο σημείο που εμφανίστηκε. Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η παρουσία της έχει γίνει αξιοθέατο και εκατοντάδες άνθρωποι έρχονται να κάνουν μπάνιο, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις.
Σημειώνεται πως επιστήμονες έχουν αναφέρει πως πρέπει να γίνει δειγματοληψία στο νερό για να διαπιστωθεί αν είναι καλής ποιότητας γιατί η περιοχή παράγει φωσφορικό άλας, που είναι καρκινογόνο και εκφράζονται φόβοι ότι ίσως το νερό περιέχει επικίνδυνες ουσίες - ωστόσο τα αποτελέσματα δεν έχουν βγει ακόμη.
Τυνήσιος δημοσιογράφος που μίλησε στο France 24 για τη μυστηριώδη λίμνη, αναφέρει: "Μερικοί λένε πως είναι θαύμα, άλλοι λένε πως είναι κατάρα. Τις πρώτες ημέρες είχε κρυστάλλινα νερά, χρώματος τυρκουάζ, τώρα τα νερά είναι πράσινα και θολά, που σημαίνει ότι δεν ανανεώνονται".
Ως προς το πώς εμφανίστηκε μία λίμνη στην έρημο από το πουθενά, γεωλόγοι της Τυνησίας αποδίδουν το φαινόμενο σε σεισμική δραστηριότητα, άλλοι επιστήμονες πιστεύουν ότι πρόκειται για βρόχινο νερό που συλλέχθηκε στο σημείο και λόγω του εδάφους συγκεντρώθηκε εκεί, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα.