Latest News

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Στη φυλακή ο παιδοκτόνος - Σοκάρει στην απολογία του

Άστρος: Στη φυλακή ο παιδοκτόνος - Σοκάρει στην απολογία τουΤην προφυλάκιση του 75χρονου παιδοκτόνου ο οποίος από την πρώτη στιγμή ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για τη δολοφονία του 39χρονου γιου του αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας στο Ναύπλιο μετά την...
απολογία του.

Αντίθετα οι δύο δικαστικοί λειτουργοί αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερη την μητέρα του 39χρονου, η οποία αντιμετωπίζει την κατηγορία της απλής συνέργειας.
Στην μητέρα επβιλήθηκε εγγύηση 6.000 ευρώ και η υποχρέωση της εμφάνισης κάθε 1η και 15 του μηνός στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Ο πατέρας και στην διάρκειας μόλις 30 λεπτών απολογία του ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για όσα συνέβησαν στο Άστρος ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. Σε δύο σελίδες του απολογητικού υπομνήματος που κατέθεσε ενώπιον του εισαγγελέα ο Γεώργιος Μπάρλας εξιστορεί τί συνέβη εκείνη την ημέρα τονίζοντας ότι τα έκανε όλα μόνος του χωρίς καμία βοήθεια. Όπως υποστηρίζει όλα τα έκανε επειδή φοβήθηκε, πανικοβλήθηκε και οργίστηκε όταν ο γιος του μπήκε στο σπίτι του και του πέταξε μια γλάστρα επειδή δεν μπορούσε να ανοίξει την εξώπορτα. Η συνέχεια συγκλονιστική: «Ενώ ο γιος μου ήταν χτυπημένος στο έδαφος και αναίσθητος, εγώ τον πλησίασα και τον πυροβόλησα και στα πόδια, για να μη σηκωθεί, μολονότι ήταν φανερό ότι κάτι τέτοιο δεν επρόκειτο να συμβεί».



Αντίθετα η 67χρονη Δήμητρα Μπάρλα υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ότι δεν ήταν παρούσα στο περιστατικό, ότι το έμαθε από την αστυνομία τονίζοντας ότι ούτε ενθάρρυνε, ούτε και βοήθησε τον σύζυγός της στην πράξη του. Προσπαθώντας να εξηγήσει, δε, τη δολοφονία η 67χρονη αποδίδει τα κίνητρά του στον πανικό και την απόγνωσή του για τη συμπεριφορά του γιο τους.

Εντύπωση προκαλεί το ότι και οι δύο εμφανίζονται να αντιμετωπίζουν τον 39χρονο Γιάννη ως το «απολωλός πρόβατο» της οικογένειας συγκρίνοντας τον στις απολογίες τους με τις επιτυχημένες και σπουδαγμένες κόρες τους και χαρακτηρίζοντας τον ως «ψυχικά άρρωστο». «Τον αγαπούσαμε παρά το γεγονός ότι ήταν ψυχικά άρρωστος» ανέφεραν και οι δύο.

Διαβάστε το απολογητικό υπόμνημα του Γ. Μπάρλα

Διαβάστε το απολογητικό υπόμνημα της Δ. Μπάρλα

Νωρίτερα σε δηλώσεις του ο συνήγορος υπεράσπισης του ζευγαριού Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι ο 75χρονος έχει μετανειώσει για το έγκλημά του προσθέτοντας ότι δεν ευσταθούν τα όσα αναφέρονται στο κατηγορητήριο ότι είχε σχεδιάσει από το Πάσχα τη δολοφονία του γιου του. «Ο πατέρας πριν από ένα μήνα είχε ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα και είχε κάνει συγκύριο το θύμα» υποστήριξε ο κ. Κούγιας. Συνεχίζοντας στις δηλώσεις του χαρακτήρισε το έγκλημα «να μην σου χτυπήσει ο διάβολος την πόρτα» κάνοντας λόγο για δράμα της οικογένειας.

Από την πλευρά της η δικηγόρος της αρραβωνιαστικιάς του 39χρονου, που δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής, δήλωσε ότι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπεραστπιστούμε τη μνήμη του 39χρονου που προσβάλλεται».