Latest News

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Χρυσαυγίτες βανδάλισαν το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών στην Κοκκινιά -Ζημιές, συνθήματα, σβάστικες, κλοπές [ΕΙΚΟΝΕΣ] |


Βανδαλισμοί στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών στον Πειραιά

Ομάδα ακροδεξιών διέρρηξε και προκάλεσε βανδαλισμούς στις εγκαταστάσεις του 14ου & 15ου Γυμνασίου Πειραιά, όπου συστεγάζεται και το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών στις οδούς Αγίων Αναργύρων και Κω στην...
Παλιά Κοκκινιά.
Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι δράστες -που διέρρηξαν τα σχολεία τις νύχτες της 14ης και της 15ης Αυγούστου- προκάλεσαν ζημιές και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, ενώ από το ένα σχολικό συγκρότημα απέσπασαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Σε ένα σημείο του κτιρίου έχει σχεδιαστεί ένας αγκυλωτός σταυρός, ενώ στον εξωτερικό τοίχο, έγραψαν «Χρυσή Αυγή Μέτωπο Νεολαίας».
ΑΣΜΠ: Δεν θα μας κάμψουν το ηθικό
Η διοίκηση του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά εξέδωσε ανακοίνωσε για τους βανδαλισμούς από χρυσαυγίτες τονίζοντας ότι «τα γεγονότα αυτά δεν πρόκειται ούτε να κάμψουν το ηθικό των εθελοντών συντελεστών του Α.Σ.Μ.Π , ούτε να αναστείλουν την 10χρονη αλληλέγγυα μορφωτική και πολιτιστική δραστηριότητά του, που αναγνωρίζεται από την κοινωνία του Πειραιά και όχι μόνο».
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «τα γεγονότα αυτά δεν πρόκειται ούτε να κάμψουν το ηθικό των εθελοντών συντελεστών του Α.Σ.Μ.Π , ούτε να αναστείλουν την 10χρονη αλληλέγγυα μορφωτική και πολιτιστική δραστηριότητά του, που αναγνωρίζεται από την κοινωνία του Πειραιά και όχι μόνο».
Μάλιστα το ΑΣΜΠ έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες όπου φαίνεται η υπογραφή του Μετώπου Νεολαίας Χρυσής Αυγής.



Οργισμένη αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ: Οι ναζί δεν έχουν καμία σχέση με την πατρίδα
Για το περιστατικό τοποθετήθηκε με μια οργισμένη ανακοίνωσε και ο τομέας ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ αναφέροντας ότι «Την μέρα που τιμούμε τα 70 χρόνια από τη θηριωδία των Ναζί και των συνεργατών τους, στην Κοκκινιά, οι σημερινοί εκπρόσωποι τους, επιλέγουν να θυμίσουν τη δική τους παρουσία. Αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πατρίδα ούτε με την ιστορία της. Οι απόγονοι των συνεργατών των ναζί είναι άξιοι συνεχιστές τους».
Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται:
«Η οργανωμένη πολιτεία οφείλει να αποκαλύψει τους δράστες και να εγγυηθεί την ασφάλεια των μεταναστών μαθητών και των εθελοντών καθηγητών, του ΑΣΜΠ.
Οι τραμπουκισμοί των Νεοναζιστών και εγκληματιών της Χρυσής Αυγής δεν πρόκειται να σταματήσουν την μεγάλη προσφορά των εθελοντών καθηγητών προς τους οικονομικούς μετανάστες, που αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στη πατρίδα μας, μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας.
Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη θα υπερνικήσουν το μίσος, τον ρατσισμό και τον διχασμό».
Προκλητική ενέργεια στην επέτειο των 70 χρόνων από το «Μπλόκο»
Η ρατσιστική αυτή ενέργεια έρχεται την ημέρα που συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ιστορική τραγωδία για τη Νίκαια που έμεινε γνωστή ως «Το Μπλόκο της Κοκκινιάς» όταν περίπου 150 Ελληνες εκτελέστηκαν από τους Ναζί (ο ακριβής αριθμός δεν είναι γνωστός, ενώ ορισμένοι ανεβάζουν τα θύματα σε χιλιάδες), με υποδείξεις ταγματασφαλιτών, ενώ 8.000 μεταφέρθηκαν ως όμηροι στο στρατόπεδο του Χαϊδαρίου.
Τα ξημερώματα της Πέμπτης 17 Αυγούστου 1944 ισχυρές δυνάμεις του γερμανικού στρατού μαζί με Ελληνες ταγματασφαλίτες εισέβαλαν στην Νίκαια, την περικύκλωσαν και απαίτησαν από τους άνδρες ηλικίες 14 -60 ετών να εμφανιστούν στην κεντρική πλατεία της περιοχής για έλεγχο.
Την ίδια ώρα, Γερμανοί εισέβαλλαν σε σπίτια και εκτέλεσαν επί τόπου αρκετούς Ελληνες, ενώ, τα ξημερώματα είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Οσίας Ξένης περίπου 20.000 Νικαιώτες.
Εκείνη την ώρα δωσίλογοι, φορώντας κουκούλες, άρχισαν να υποδεικνύουν στους Ναζί άνδρες, οι οποίοι στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην Μάντρα της Νίκαιας με την κατηγορία ότι ήταν κομμουνιστές και εκτελέστηκαν ομαδικά.
Στο τέλος της ημέρας αμέτρητες σοροί μεταφέρθηκαν και θάφτηκαν στο Γ' Νεκροταφείο Νικαίας, ενώ περίπου 8.000 Κοκκινιώτες οδηγήθηκαν ως όμηροι στο στρατόπεδο του Χαϊδαρίου.