Latest News

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Παρέμβαση Δρίτσα για την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού

Παρέμβαση Δρίτσα για την Ακαδημία Εμπορικού ΝαυτικούΤην παρέμβαση των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας, και Ναυτιλίας και Αιγαίου, ζητεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας, καθώς, όπως αναφέρει σε ερώτησή του στη Βουλή, έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα για τους...

υποψήφιους των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), οι οποίοι δεν μπορούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά εισαγωγής τους στην προθεσμία που έχει ορισθεί, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού σε δημόσιο νοσοκομείο, σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα για ακτινογραφίες θώρακος.


Όπως αναφέρει κ. Δρίτσας, στις 13-6-2014 δημοσιεύτηκε προκήρυξη του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, με την οποία καλούνταν οι υποψήφιοι εισακτέοι των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για την ένταξή τους στις ΑΕΝ, έτους 2014-2015. Προκειμένου να γίνει δεκτή η αίτησή τους, όλοι οι υποψήφιοι -μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης- οφείλουν να υποβάλλουν σε οποιαδήποτε ΑΕΝ κανονικά και πλήρη τα δικαιολογητικά τους, έως και τις 10 Ιουλίου 2014 για την πρώτη γενική κατηγορία και έως τις 14 Αυγούστου 2014 για τη δεύτερη γενική κατηγορία.

Στα δικαιολογητικά που αναφέρει η προκήρυξη περιλαμβάνεται και γνωμοδότηση Επιτροπής Απογραφομένων Ναυτικών και Εργατών Θαλάσσης (ΥΕΑΝΕΘ), με την οποία να προκύπτει ότι ο/η υποψήφιος/α είναι σωματικά και πνευματικά κατάλληλος/η για φοίτηση.

Σημειώνεται, ότι η ΥΕΑΝΕΘ, προκειμένου να εκδώσει γνωμοδότηση, απαιτεί από τους υποψηφίους να προσκομίσουν από δημόσιο νοσοκομείο ακτινογραφία θώρακος, με γνωμάτευση του νοσοκομείου.

Ωστόσο, ο κ. Δρίτσας σημειώνει ότι σύμφωνα με καταγγελίες που δέχθηκε από γονείς υποψηφίων, δεν υπάρχει η δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού στα δημόσια νοσοκομεία σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι ακτινογραφίες θώρακος.

«Επειδή η δυνατότητα όλων των μαθητών να έχουν πρόσβαση στη φοίτηση στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού πρέπει να είναι ισότιμη, είναι αναγκαίο να εξασφαλιστούν οι όροι αυτής της ισοτιμίας και να δοθεί η δυνατότητα να κατατεθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά» τονίζει, σε δήλωσή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ...