Latest News

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Στα...προκαταρκτικά έμειναν οι Μώραλης - Δένδιας! Τι είπαν στη συνάντηση για το ΕΣΠΑ στον Πειραιά


Σε επόμενη συνάντηση περί τα τέλη του μήνα- εκτός αποόπτου- θα εξειδικευτεί η πρόταση του Δήμου Πειραιά για την αξιοποίηση προγραμμάτων μέσω ΕΣΠΑ στην ανάπτυξη...
της πόλης. 

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τη σημερινή συνάντηση που είχε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης με τον αρμόδιο  υπουργό  Νίκο Δένδια στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η χρηματοδότηση του Πειραιά από επιχειρησιακά προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ καθώς και η ολοκλήρωση των έργων στον Δήμο Πειραιά που δεν έχουν προλάβει να συμβασιοποιηθούν και κινδυνεύουν με απένταξη.

«Υποβάλαμε πρόταση για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης για την πόλη του Πειραιά, στηριζόμενο στις επιλεξιμότητες και τις κατευθύνσεις της νέας προγραμματικής περιόδου», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Μώραλης και πρόσθεσε: 

«Το σχέδιο αυτό για να μπορέσει να υλοποιηθεί απαιτεί τη συνδρομή του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας». 

«Ζήτησα από τον κ. Δένδια», τόνισε, «να συμβάλλει ώστε να προσέλθει ο Πειραιάς με μια τεκμηριωμένη πρόταση βασιζόμενη στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν σχεδιαστεί για τη νέα προγραμματική περίοδο».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πειραιά, «ο υπουργός απάντησε ότι το βλέπει θετικά και συμφώνησε να συζητήσουμε την εξειδίκευση της πρότασής μας σε επόμενη συνάντηση στο τέλος του μήνα».

@ Δηλαδή, φαίνεται ότι στην πρώτη συνάντηση έμειναν στα προκαταρκτικά...