Latest News

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Ποιος είναι "καρφάκιας" της ληστείας του Διστόμου

Ποιος είναι ο "καρφάκιας", ένας εκ των ληστών του ΔιστόμουEκτός από τα αποτυπώματα του στενού συνεργάτη του Νίκου Μαζιώτη, Γιώργου Πετρακάκου, στο φουσκωτό των ληστών του Διστόμου βρέθηκαν και αυτά του....
επονομαζόμενου «καρφάκια».

Πρόκειται για ποινικό, δραπέτη φυλακών ο οποίος υπήρξε συνεργός των Παλαιοκώστα-Ριζάι στην πρώτη απόδρασή τους από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο, το 2006. Ο «καρφάκιας», (παρατσούκλι που του έχουν κολλήσει λόγω του χαρακτηριστικού κουρέματός του) συνελήφθη δύο χρόνια αργότερα, τον Αύγουστο του 2008, στο Αγρίνιο όπου είχε πάει για να συναντήσει μια φίλη του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο επέβαινε ε στο ελικόπτερο το οποίο είχε παραλάβει από το προαύλιο των φυλακών Κορυδαλλού τους δύο κακοποιούς και το 2009 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά τον καταδίκασε σε φυλάκιση 17 ετών για τη συμμετοχή του στην απόδραση.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, το Φεβρουάριο του 2013, ο «καρφάκιας» ξεκίνησε απεργία πείνας αντιδρώντας στην άρνηση των εισαγγελικών και σωφρονιστικών αρχών να του χορηγήσουν άδεια. Η απεργία του είχε αποτέλεσμα, αφού κατάφερε να πάρει άδεια από τις φυλακές Δομοκού, την οποία και παραβίασε τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου. Εκτοτε θεωρείται δραπέτης.

Σημειώνεται ότι οι δράστες προσπάθησαν να πυρπολήσουν το σκάφος κατά την άφιξή τους στο Ξυλόκαστρο, ανεπιτυχώς, με αποτέλεσμα να βρεθούν τα αποτυπώματά τους και ίχνη DNA.