Latest News

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Ποιος θα συναινέσει για να φύγουν τα δικαστήρια


Κάτω στο λιμάνι υπάρχει κάποιος που πιστεύει πως μπορεί να φύγει μόνο ένα μικρό μέρος των δικαστηρίων του Πειραιά και να παραμείνουν οι υπόλοιπες δικαστικές υπηρεσίες μέχρι να πάνε στο γιαπί...
της Ραλλείου;

Αν φύγει έστω και μια δικαστική υπηρεσία, τότε θεωρείται πως είναι θέμα χρόνου να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες, σύμφωνα τουλάχιστον με την ελληνική πραγματικότητα. 


Ωστόσο, είναι προφανές ότι χωρίς συναίνεση έστω κάποιου (ενός) φορέα του Πειραιά, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου θεωρείται δύσκολο να προχωρήσει σε καμία ενέργεια, διότι θα αντιμετωπίσει... ενδοκυβερνητικά προβλήματα.
 Άλλωστε, εάν η συνολική κυβερνητική πολιτική ήταν η άμεση μεταφορά όλων των Δικαστηρίων του Πειραιά, αυτό θα είχε τουλάχιστον επιχειρηθεί ήδη παρά τις όποιες αντιδράσεις (νομικές κι άλλες). 
Επομένως είναι πια φανερό πως κάποιοι παράγοντες του Υπουργείου Δικαιοσύνης (για λόγους άγνωστους τώρα αλλά που ενδεχομένως να εξετασθούν αργότερα αρμοδίως) επιθυμούν να ενεργοποιήσουν (έστω και με μεταφορά μίας και μόνης Δικαστικής Υπηρεσίας) την σύμβαση ΠΑΝΓΑΙΑ/ΤΑΙΠΕΔ ώστε να αποκτήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης την ιδιότητα αυτού που κάνει χρήση του κτιρίου. Μετά θεωρείται ότι είναι θέμα χρόνου, με διάφορους χειρισμούς και προφάσεις, να μεταφέρουν στου ΚΕΡΑΝΗ όλα τα Δικαστήρια. 
Δεν τολμά, λοιπόν, ο υπουργός να κάνει μόνος του κάτι τέτοιο για αυτό και επιζητά την συναίνεση κάποιου φορέα της πόλης για τη μεταφορά που προγραμματίζει έως την έναρξη του νέου δικαστικού έτους στις 16 Σεπτεμβρίου.

@ Αλήθεια ποιος είναι αυτός που μπορεί να συναινέσει για να φύγουν τα δικαστήρια ή μέρος των δικαστικών υπηρεσιών από τον Πειραιά...