Latest News

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Αυτά είναι τα ρεκόρ του Μουντιάλ στο Facebook

Magnify ImageΠερισσότερα από ένα δισεκατομμύριο αλληλεπιδράσεις, έχει δημιουργήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, καθιστώντας το το μεγαλύτερο event (αθλητικό ή άλλο) στην ιστορία...
του Facebook.  
Αυτές οι αλληλεπιδράσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν Lίke, share, σχόλια και δημοσιεύσεις στην πλατφόρμα, προήλθαν από 220 εκατομμύρια χρήστες του Facebook. 
Παρά τη δημοτικότητά της διοργάνωσης, το νούμερο προέρχεται από μόλις το 17% της συνολικής βάσης χρηστών του Facebook.  
 Το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο κατάφερε να επισκιάσει άλλες δημοφιλείς στιγμές και προηγούμενα ρεκόρ του Facebook. Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σότσι είχαν μόλις 120 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις από 45 εκατομμύρια ανθρώπους ενώ ο τελικός του Super Bowl 185 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις από 50 εκατομμύρια ανθρώπους.   Η δημοτικότητα του Παγκοσμίου Κυπέλλου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε αλληλεπιδράσεις που δημιουργούνται από τους παίκτες -αστέρια των ομάδων, ιδιαίτερα εκείνων που προέρχονται από τη Βραζιλία όπου και φιλοξενείται.   
Ο 22χρονος επιθετικός Neymar, με τέσσερα γκολ σε μόλις τέσσερις αγώνες, έχει επίσης στο ενεργητικό του 7 από τις δέκα πιο δημοφιλείς κοινοποιήσεις της φετινής διοργάνωσης. 
Η παρακάτω φωτογραφία συγκέντρωσε πάνω από 2.5 εκατομμύρια like και μοιράστηκε από σχεδόν 72.000 χρήστες.   
Magnify Image

Oι 5 αθλητές που έχουν τα 20 πιο δημοφιλή ποστς είναι ο Neymar με 7, ο David Luiz με 5, ο Leo Messi με 4, ο Cristiano Ronaldo με 3 και ο Bastian Schweinsteiger με 1. 

  Όσον αφορά τα υπόλοιπα ρεκόρ της πρώτης φάσης του Μουντιάλ την πρωτιά για τη χώρα που συζήτησε περισσότερο τους αγώνες έχει η Βραζιλία και ακολουθούν κατά σειρά οι Η.Π.Α., η Μεγάλη Βρετανία, η Ινδονησία και η Ινδία.   
Οι δέκα αθλητές με τις περισσότερες αναφορές είναι κατά σειρά οι  Neymar, Cristiano Ronaldo, Leo Messi,  Luis Suarez, Oscar,  Mario Balotelli, Thomas Müller, Guillermo Ochoa, Wayne Rooney και  Mesut Özil.   
Η ίδια αναφορά που κοινοποιήθηκε από τους αναλυτές στο Facebook έδειξε πως πρώτοι στη δραστηριότητα όπως ήταν φυσικό έρχονται οι άνδρες ηλικίας 18-24 ενώ αρκετά υψηλά είναι και τα ποσοστά των γυναικών ηλικίας 25 -34.  
 Τα δέκα κορυφαία ματς στο Fcebook μέχρι στιγμής είναι: 1) Bραζιλία - Κροατία 
2) Γερμανία - Πορτογαλία  
3) Καμερούν - Βραζιλία 
4) ΗΠΑ - Πορτογαλία 
5) Βραζιλία - Μεξικό 
6) Κροατία - Μεξικό 
7) Ιταλία - Ουρουγουάη  
8) Ουρουγουάη - Αγγλία 
9) ΗΠΑ - Γκάνα 
10) Αργεντινή - Ιράν