Latest News

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Αυτές είναι οι ωραίες της Βουλής (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Αν και οι ίδιες προσπαθούν να υποβαθμίσουν τον παράγοντα της εξωτερικής εμφάνισης και να αποποιηθούν το ρόλο της πολιτικού περασμένης εποχής υψηλών αισθητικών προτύπων και χαμηλών πολιτικών πτήσεων, δύσκολα περνούν απαρατήρητες στα ανδροκρατούμενα κοινοβουλευτικά έδρανα και...
όχι μόνο.

Πέρα από πολιτικές θέσεις και δράσεις, συχνά ενσαρκώνεται στο πρόσωπό τους η ανάγκη της κοινωνίας για περισσότερο lifestyle μέσα στη μονοτονία της γκρι γραβάτας και του μαύρου ταγιέρ. Ο λόγος για τις ευειδέστατες Ελληνίδες πολιτικούς οι οποίες κατά την παρουσία τους στην κεντρική πολιτική σκηνή συχνά συγκεντρώνουν τα βλέμματα αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια… Ποιες είναι όμως διαχρονικά οι πιο εντυπωσιακές εκπρόσωποι του «ωραίου φύλου» που όπως αποδεικνύεται, σε τίποτα δεν υπολείπεται του ισχυρότερου αντρικού;

Όλγα Κεφαλογιάννη – Υπουργός Τουρισμού

politikaProswpa_kefalogianni.jpg
politikaProswpa_kefalogianni2.jpg
Η γοητευτική Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ξεχωρίζει ως μία από τις ωραιότερες και πλέον καλοντυμένες Ελληνίδες πολιτικούς. Η εξωτερική της εμφάνιση και ο δυναμισμός της είναι μερικά από τα στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της γοητείας που ασκεί είναι η πρόσφατη δήλωση προέδρου επιτροπής της βουλής. Ύστερα από παρότρυνση δημοσιογράφων για την έγκαιρη διευθέτηση ζητήματος που αφορούσε το υπουργείο Τουρισμού απάντησε χαριτολογώντας «αν είναι να με κυνηγάει ο Όλγα να το καθυστερήσω κι άλλο»…

Έλενα Ράπτη – βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας

politikaProswpa_rapti.jpg
politikaProswpa_rapti2.jpg

Μια από τις, κατά γενική ομολογία, ομορφότερες παρουσίες του ελληνικού κοινοβουλίου, η οποία καταλαμβάνει τις πρώτες θέσεις στις ψηφοφορίες των forum για τις ωραιότερες Ελληνίδες πολιτικούς είναι η Έλενα Ράπτη. Από τη στιγμή που μπήκε στη Βουλή, υπήρξε μέτρο σύγκρισης σε όλες τις συζητήσεις περί ομορφιάς. Άλλωστε ίσως το κομψό παρουσιαστικό της ευθύνεται και για την ενασχόληση των μέσων μαζικής ενημέρωσης εκτός από την πολιτική της καριέρα και με την προσωπική της ζωή.

Άντζελα Γκερέκου – υφυπουργός πολιτισμού , βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ

politikaProswpa_gkerekou.jpg
politikaProswpa_gkerekou2.jpg

Η βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ με τα μεθυστικά γαλανά μάτια πέρα από την πολιτική της καριέρα παραμένει ένα πρότυπο ελληνικής ομορφιάς. Μια από τις ωραιότερες Ελληνίδες της τελευταίας τριακονταετίας κρατά διαχρονικά τον τίτλο της λαμπερής παρουσίας του κοινοβουλίου. Άλλωστε η κατάταξη της πρώην ηθοποιού και νυν υπουργού σε όλες τις διεθνείς λίστες με τις πιο ελκυστικές πολιτικούς καθιστά την φυσική ομορφιά της αδιαμφισβήτητη.

Ειρήνη Αγαθοπούλου – βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ

politikaProswpa_agathopoulou.jpg
politikaProswpa_agathopoulou2.jpg
Η νεαρότερη των βουλευτών, μόλις 29 ετών, η φαρμακοποιός Ειρήνη Αγαθοπούλου, δείχνει συνήθως χαλαρή πλην όμως σιδερένια. Η πρωτοεκλεγείσα το 2012 βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προτιμάται από πολλούς για τη φρεσκάδα και τον νεανικό προφίλ της το οποίο συνηθέστερα υποστηρίζει με casual ενδυματολογικές επιλογές παραμένοντας όμως πάντα κομψή.

Παναγιώτα Δριτσέλη – βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

politikaProswpa_dritseli.jpg
politikaProswpa_dritseli2.jpg
Η νέα και ωραία βουλευτής του Σύριζα ανήκει με τη σειρά της στις παρουσίες που δεν περνούν απαρατήρητες από τα βουλευτικά έδρανα. Η έτερη πασιονάρια του ΣΥΡΙΖΑ, ένθερμη υποστηρικτής του αρχηγού της, τολμά στιλιστικά ακόμα κι αν το αποτέλεσμα μπορεί να της δημιουργεί προβλήματα… όπως για παράδειγμα την άρνηση εισόδου στη Βουλή μετά από αλλαγή του πορτοκαλί – όπως η ίδια είχε χαρακτηρίσει – χρώματος στα μαλλιά της εφόσον δεν αναγνωρίστηκε από τους φρουρούς.

Έλενα Κουντουρά βουλευτής Αττικής των Ανεξάρτητων Ελλήνων

politikaProswpa_kountoura.jpg
politikaProswpa_kountoura2.jpg
Η Ελληνίδα Audrey Hepburn, και σημερινή πολιτικός, Έλενα Κουντουρά είναι ένα πρόσωπο που έχει χρόνια ξεφύγει από τα στενά ελληνικά σύνορα της ομορφιάς. Έχοντας πραγματοποιήσει το μακροβιότερο συμβόλαιο με τη γνωστή εταιρεία καλλυντικών Shiseido, ούσα η μούσα του αρωματοποιού Serge Lutens, και το αγαπημένο μοντέλο των Gianni Versace και John Gallianο δεν θα μπορούσε να μην κατέχει μια θέση στη λίστα με τις διαχρονικά ωραίες του κοινοβουλίου.

Άννα Καραμανλή βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας

politikaProswpa_karamanli.jpg
politikaProswpa_karamanli2.jpg
Η όμορφη δημοσιογράφος Άννα Καραμανλή δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη λίστα που καταγράφει τις όμορφες παρουσίες του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Προερχόμενη από τον χώρο του αθλητισμού ανήκοντας στο πρόσφατο παρελθόν της στην ομάδα των παρουσιαστών της Αθλητικής Κυριακής στην ΕΡΤ, αν και νεοσσός στην πολιτική σκηνή έχει στρέψει ήδη τα βλέμματα επάνω της. Ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή στο ανδρικό κοινό, η εντυπωσιακή βουλευτής μαγεύει επάξια τα κοινοβουλευτικά έδρανα στο διάβα της. Πολλά ήταν άλλωστε τα παραπολιτικά δημοσιεύματα της προηγούμενης χρονιάς που ήθελαν βουλευτές εν ώρα ψηφοφορίας να ασχολούνται με μια φωτογραφία της στο κινητό τους…
Φωτεινή Αραμπατζή βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας
politikaProswpa_arampatzi2.jpg
politikaProswpa_arampatzijpg.jpg
Η βουλευτής της Ν.Δ. εκτός από την έντονη ενασχόλησή της με τα κοινά αλλά και την δυναμική της παρουσία στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις ξεχωρίζει εξίσου και για την ομορφιά της, αφού πολλές φορές ο φωτογραφικός φακός έχει συλλάβει τα τριγύρω μαγνητισμένα βλέμματα.
Ασπασία Μανδρέκα βουλευτής Φωκίδος της Νέας δημοκρατίας
politikaProswpa_mandreka.jpg
politikaProswpa_mandreka2.jpg
Η βουλευτής με την επιβλητική εμφάνιση, παρά τα εγκωμιαστικά σχόλια που αφορούν στην εμφάνισή της έχει δηλώσει πως τη λυπεί ο διαχωρισμός βάσει φύλου καθώς και η αντιμετώπιση των γυναικών ως χρήζουσων ειδικής μεταχείρισης. Άλλωστε έχει αναφέρει πως οι εκπρόσωποι του γυναικείου φύλου στη βουλή, που συνεχώς αυξάνουν, δεν καινοτομούν στην πολιτική παρά μόνο αν συνοδεύονται από ισχυρή προσωπικότητα και βούληση. Αν και η κ. Μανδρέκα έχει γνώση των προτερημάτων της εμφάνισής της ομολογεί πως δεν έχει εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα που μερικές φορές απορρέουν από αυτά.
Αικατερίνη Μάρκου βουλευτής Β Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Αριστεράς
politikaProswpa_markou.jpg
politikaProswpa_markou2.jpg
Η ψηλόλιγνη αιθέρια παρουσία της μαγνητίζει τον αντρικό πληθυσμό που καθημερινά τη συναναστρέφεται. Οι ταραχές που προκαλεί μάλιστα, μεγαλοποιήθηκαν την τελευταία περίοδο από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης που ήθελαν την κυρία Μάρκου να αποτελεί την πέτρα του σκανδάλου για πολυσυζητημένο κοινοβουλευτικό διαζύγιο. Η ίδια διέψευσε το γεγονός αποποιούμενη τον ρόλο του μοιραίου θηλυκού με τον ίδιο έντονο λόγο που χρησιμοποιεί και στα κοινοβουλευτικά έδρανα.
Ραχήλ Μακρή βουλευτής Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων
politikaProswpa_makri.jpg
politikaProswpa_makri2.jpg
Πολλές είναι οι φορές που έχει απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης και με τις στιλιστικές της επιλογές εκτός από τις πολιτικές της θέσεις. Την ώρα που ο παπαγάλος και τα ροζ σταράκια είχαν γίνει πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων, η ίδια εκτιμούσε πως οι συστάσεις οφείλονταν περισσότερο στον σκληρό πολιτικό της λόγο παρά στην ασεβή κατ’ όπως χαρακτηρίστηκε ενδυμασία της. Παρόλα αυτά, ό,τι στυλ και να επιλέξει σίγουρα ανήκει σε αυτές που προσελκύουν τα βλέμματα στο διάβα τους.
Ηρώ Διώτη βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ
politikaProswpa_diwti.jpg
politikaProswpa_diwti2.jpg
Η νεαρή βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ εκτός από έντονη, μυστηριώδης και ιδιαιτέρως καυστική– αν λάβουμε υπόψη μας το τελευταίο λογοπαίγνιο με τα αρχικά του ΤΑΙΠΕΔ (ταμείο αρπαγής ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου) που βρίσκει κανείς στην προσωπική της ιστοσελίδα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ωραίες, φρέσκιες και ίσως ανατρεπτικές, τουλάχιστον εμφανισιακά, παρουσίες του ελληνικού κοινοβουλίου. Πολλοί είναι άλλωστε εκείνοι που θυμούνται την ενδυματολογική πανδαισία α λα Φρίντα Κάλο, με κόκκινο φόρεμα σκουλαρίκι στη μύτη και έθνικ βεντάλια ανά χείρας κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της νέας Βουλής. Το σίγουρο είναι πως εκτός από την ενασχόληση της με τα δικαιώματα των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων – από τα χείλη της ακούστηκε πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο η λέξη «διεμφυλικός» – χαίρει της προτίμησης κυρίως της μερίδας των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων νεότερης ηλικίας.
Εκτός από τις κομψές του σήμερα και ταυτόχρονα σιδηρές κυρίες του κοινοβουλίου υπήρξαν και άλλες πολυσυζητημένες ευειδέστατες παρουσίες που αυτή τη στιγμή απουσιάζουν από τα έδρανα.

Εύα Καϊλή Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ

politikaProswpa_kaili.jpg
politikaProswpa_kaili3.jpg
Η Εύα Καϊλή, από τη πρώτη στιγμή που μεταφέρθηκε από τα στούντιο των ειδήσεων στη Βουλή συγκέντρωσε τα βλέμματα του ισχυρού φύλου. Είναι βέβαιο άλλωστε πως και τώρα στην Ευρωβουλή θα εκπροσωπήσει επάξια το ελληνικό πρότυπο ομορφιάς. Άλλωστε μέχρι και η τουρκική εφημερίδα Hurriyet είχε αναφερθεί με εγκωμιαστικά σχόλια στο παρουσιαστικό της, χαρακτηρίζοντας την κ. Καϊλή ως «Barbie» και «ωραία της Βουλής».

Γιαννακοπούλου Νάντια πρώην βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ
politikaProswpa_giannakopoulou.jpg
politikaProswpa_giannakopoulou2.jpg
Η γλυκιά μελαχρινή βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, αν και δεν συμμετέχει πλέον ενεργά στην πολιτική σκηνή, όταν ανέβαινε στο βήμα σίγουρα προκαλούσε αίσθηση. Ακόμα και στις φωτογραφίες της κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης της ξεχώριζε για την κομψή παρουσία της και το θερμό χαμόγελό της. Παντρεμένη με τον γνωστό ηθοποιό, Μάξιμο Μουμούρη, ήταν βέβαιο ότι θα απασχολήσει, όπως και έγινε, εκτός από τους πολιτικούς συντάκτες και τα περιοδικά lifestyle.

Ρένα Δούρου – Περιφερειάρχης Αττικής

politikaProswpa_dourou.jpg
politikaProswpa_dourou2.jpg
Ρένα Δούρου, η νυν περιφερειάρχης Αττικής και πρώτη «πασιονάρια» του Αλέξη, όπως πολλοί την αποκαλούν, προκαλεί εντυπώσεις ως η ξανθιά δυναμική της αριστεράς. Αν και στο μέλλον θα «αναστατώνει» τα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, όσο ήταν στα βουλευτικά έδρανα πολλές φορές ανέβαζε τους τόνους και με την εμφάνισή της εκτός από τις έντονες αντιπαραθέσεις της.