Latest News

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Ο κροκοδειλάκιας που θέλει να γνωρίσει τον "Σήφη"

O «γητευτής» των κροκοδείλων, ο πασίγνωστος κροκοδειλάκιας από το Μαρόκο εξέφρασε την επιθυμία να βρεθεί στην Κρήτη προκειμένου να αναλάβει να πιάσει τον «Σήφη», τον κροκόδειλο...


του Ρεθύμνου.

Ο Μαροκινός ακτιβιστής, ο οποίος έχει αφιερώσει την ζωή του στην καταγραφή και στην μελέτη των κροκοδείλων, συνομίλησε με τον Διευθυντή του Οργανισμού Ανάπτυξης και Διαχείρισης του φράγματος Ποταμών, Βαγγέλη Μαμαγκάκη, ζητώντας να συμμετάσχει στην επιχείρηση για την «σύλληψη» του ερπετού. Σύμφωνα με το cretalive.gr, ζητά μόνο να του εξασφαλίσουν τα εισιτήρια και όλα τα υπόλοιπα είναι δική του δουλειά.


Ο Olivier Behra θεωρείται «σπεσιαλίστας» στο είδος του, γι’ αυτό είναι και τόσο διάσημος παγκοσμίως. Είναι γνωστή η αγάπη του για το περιβάλλον, τα οικοσυστήματα και το πάθος του για την διάσωση ζώων που κινδυνεύουν.

Η πρόταση που έγινε με αποκλειστικά δική του πρωτοβουλία-ενημερώθηκε για τον Σήφη διαδικτυακά-είναι υπό εξέταση.

Αν τις επόμενες ημέρες ο Σήφης δεν «τσιμπήσει» στα δολώματα που έχουν τοποθετηθεί στα κλουβιά-παγίδες, τότε είναι πιθανόν να έρθει ο «εξπέρ» Μπερά.

Πάντως, για την ώρα ο «Σήφης» αποδεικνύεται εξαιρετικά έξυπνος, αποφεύγοντας τις κακοτοπιές και τις παγίδες.

Αν και το Σάββατο βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από μία παγίδα με δόλωμα ένα κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής, την τελευταία στιγμή την έκανε «γυριστή».