Latest News

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Πόσο ανεβαίνουν οι βάσεις στις περιζήτητες σχολές - Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία ανά πεδίο

Εκτινάσσονται οι βάσεις στις περιζήτητες σχολές Ανοδικά κινήθηκαν οι βάσεις εισαγωγής  στα υψηλόβαθμα τμήματα των κεντρικών πανεπιστημίων αλλά και της περιφέρειας, σύμφωνα με τα...
τελευταία στοιχεία. 
  Όπως γράφει το Έθνος:  

Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο 

Οι τρεις Νομικές (Θράκης, Θεσσαλονίκης και Αθήνας) θα πάρουν την ανιούσα από 250 μόρια και πάνω, όπως και οι σχολές ψυχολογίας και λίγο λιγότερο τα φιλολογικά τμήματα. Στη θεωρητική κατεύθυνση οι αριστούχοι (18-20) είναι λίγο περισσότεροι από πέρυσι. Στις σχολές χαμηλότερης βαθμολογικής κλίμακας, κοντά στο 14-16, οι βάσεις δεν θα έχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις ή θα παρατηρηθούν αυξομειώσεις μικρής κλίμακας.   

Στο 2ο και 4ο Επιστημονικό Πεδίο

Οι αριστούχοι στην τεχνολογική κατεύθυνση είναι πολύ περισσότεροι από πέρυσι ενώ οι υψηλόβαθμες πολυτεχνικές σχολές (κυρίως οι σχολές Πολιτικών Μηχανικών) θα έχουν εκτόξευση στις βάσεις ακόμη και πάνω από 700 μόρια. Στις μεσαίες σχολές και των δύο πεδίων οι βάσεις θα κυμανθούν ανοδικά. Τα ίδια θα ισχύσουν και για τα τμήματα Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας.  

3ο Επιστημονικό Πεδίο 

Πάνω από τα  19.000 μόρια θα κινηθούν η Ιατρική Αθήνας και η Ιατρική Θεσσαλονίκης. Οι βάσεις σε αυτό το πεδίο αναμένεται να ανέβουν ακόμα και μέχρι 250 - 300 μόρια, ενώ ανοδική πορεία θα έχουν και οι σχολές Βιολογίας, κτηνιατρικής και φαρμακευτικές.   

5ο Επιστημονικό Πεδίο 
Οι βάσεις στα οικονομικά τμήματα και αυτά της διοίκησης επιχειρήσεων δείχνουν μικρές διαφοροποιήσεις από την περσινή χρονιά και αυξομειώσεις ανάλογα με την πόλη που εδρεύει κάθε σχολή.