Latest News

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Παραπομπή Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο ζητά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου!

Παραπομπή Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο ζητά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου! Ένα βήμα πριν την παραπομπή  πολιτικού στο Ειδικό Δικαστήριο, για κακούργημα  που τέλεσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του ως υπουργός,  βρίσκεται ...
 πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Ύστερα από την εισήγηση  του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίουπρος το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ενδέχεται να τον οδηγήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου,  για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Το πρώην «δεξί χέρι» του Γιώργου Παπανδρέου τόσο κατά τη διακυβέρνηση από τον τελευταίο της χώρας, όσο και κατά το διάστημα που διατέλεσε κορυφαίο στέλεχος της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης (επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή)  δεν δίσταζε  να εκτοξεύει «μύδρους» κατά των πολιτικών του αντιπάλων για υποτιθέμενα σκάνδαλα που όλα  αποδείχθηκαν αστήρικτα.
Δεν δίσταζε επίσης να δυσφημεί συχνά -πυκνά κατά την υπουργική του θητεία την ίδια του τη χώρα, προκειμένου να δικαιώσει τους ισχυρισμούς «φίλων» και εχθρών για «διευρυμένο έλλειμμα» (υπόθεση η οποία επίσης διερευνάται από την Δικαιοσύνη), διευκολύνοντας πολιτικά την προσφυγή  σε έκτακτο δανειοδοτικό μηχανισμό και στην τρόικα, με τα γνωστά αποτελέσματα.     
Η παραπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου ζητείται από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για δύο κακουργήματα (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και   για ένα πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος).  Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά επίσης να παραπεμφθούν ως συμμέτοχοι η εξαδέλφη του Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με καταβολή εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της υποχρεωτικής εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Ελεύθεροι είχαν αφεθεί και οι τρεις συγγενείς του.
Πλέον θα αποφασίσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για εάν και ποιοι θα καθίσουν στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση για την οποία κατηγορούνται επίσης οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και Γιάννης Καπελέρης, οι οποίοι ύστερα από την προθεσμία που έλαβαν θα απολογηθούν το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.
Σε βάρος και των δύο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος,ενώ ο κ. Διώτης αντιμετωπίζει και το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφου,  καθώς φέρεται να είχε λάβει από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου το αντίγραφο- usb stick  της αρχικής λίστας και να  το παραποίησε.
Ο κ. Καπελέρης κατηγορείται ότι δεν πραγματοποίηση φορολογικό έλεγχο παρότι  παρέλαβε  λίστα 20 ονομάτων από τον κ. Παπακωνσταντίνου, με τους μεγαλύτερους καταθέτες της λίστας.