Latest News

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Αυτή η όμορφη αστυνομικίνα είναι «φύλακας άγγελος» του Βασίλη Κικίλια (ΕΙΚΟΝΑ)


Είναι 24 χρόνων και την λένε Χριστίνα, κυκλοφορεί με μαύρα και οπλοφορεί. Η αμαζόνα του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, φοράει τακούνια και...
μαύρη καμπαρτίνα. 
Ψηλή, γυμνασμένη, αθλητική, μαυροφορεμένη, έντονα θηλυκή με σκληρό όμως προσωπείο και έτοιμη να το τραβήξει για την προστασία εκείνου... που συνοδεύει. 
Με ημίπαλτο κατακαλόκαιρο εντοπίζεται να συνοδεύει τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, στο Ζάππειο σε κάποιες υποχρεώσεις του κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας.


Περπατούσε στο πλευρό του υπουργού, και με σπινθηροβόλο βλέμμα αναζητούσε τον ενδεχόμενο κίνδυνο. Μαύρα αθλητικά παπούτσια, μαύρο παντελόνι, μαύρο πουκάμισο, μαύρο πανωφόρι για να καλύπτει τον οπλισμό της. Τα μαλλιά της πιασμένα κοτσίδα για να έχει ανοικτό οπτικό πεδίο χωρίς... εμπόδια. Το αριστερό χέρι ανασηκώνει το ημίπαλτο και το δεξί κρατά διακριτικά το όπλο της. Λίγα λεπτά αργότερα χαλαρώνει λίγο όταν ο υπουργός μπαίνει στην αίθουσα και την ευθύνη της φύλαξής του αναλαμβάνουν άλλοι αστυνομικοί.

Οταν οι συνάδελφοί της τη ρωτούν: «Καλά δεν ζεσταίνεσαι;» εκείνη απαντά πως δεν έχει κάτι άλλο που να τη βολεύει να κρύβει τον οπλισμό της και να περνά όσο το δυνατόν απαρατήρητη. Η συμπεριφορά και η στάση ζωής της, παρά το νεαρό της ηλικίας της, δείχνει πως δε θέλει διαφορετική αντιμετώπιση από αυτή των ανδρών συναδέλφων της αλλά να είναι «ίση μεταξύ ίσων».

Αυτή είναι η 24χρονη Χριστίνα,  κύκλοι του μεγάρου της Λεωφόρου Κατεχάκη. Η όμορφη αστυφύλακας εγκατέλειψε για λίγο τους... δύο τροχούς της ΔΙ.ΑΣ. και αποτελεί μέλος της ομάδας των αστυνομικών που έχουν διατεθεί από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στην προστασία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια.

Η Χριστίνα έχει μόλις 5 χρόνια υπηρεσίας, ωστόσο οι κινήσεις και η έως τώρα διαδρομή της δείχνουν μια έμπειρη αστυνομικό, 
αποφασισμένη να λειτουργεί σύμφωνα με όσα έχει εκπαιδευτεί να κάνει. Παρότι μπήκε στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας το 2009, για αυτό το μικρό σχετικά χρονικό διάστημα, έχει προλάβει να περάσει πολλά στάδια εκπαίδευσης, στη χρήση των όπλων, την οδήγηση αστυνομικής μοτοσικλέτας και προσφάτως στη συνοδεία υψηλών προσώπων.  Ηταν επιλογή της, λόγω ιδιοσυγκρασίας λένε κάποιοι, να ενταχθεί σε μάχιμες υπηρεσίες και να ξεφύγει από τον μέσο όρο των άλλων γυναικών συναδέλφων της, που προτιμούν λιγότερο επικίνδυνες υπηρεσίες για να εργαστούν. Σημειώνεται, ότι σε κάθε βάρδια, τουλάχιστον 10 αστυνομικοί είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια του Βασίλη Κικίλια, κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων και συναντήσεών του, εκτός από εκείνους που φρουρούν τα σημεία διαμονής του.Η Χριστίνα, είναι μια κοπέλα σοβαρή, μετρημένη, ήπιων τόνων, ψύχραιμη, πολλές φορές και «παγερή» για τις ανάγκες της δουλειάς της, ίσως και ως μια μορφή «άμυνας» μέσα σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον εργασίας,  αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης προσθέτουν ότι εκπλήσσει με τον επαγγελματισμό της, παρά τη μικρή ηλικίας της, χωρίς να εντοπίζεται ίχνος χαλάρωσης κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας της.


Μια από τις λίγες μάχιμες γυναίκες αστυνομικούς

Αυτή τη στιγμή η Χριστίνα αποτελεί μία από τις λίγες γυναίκες αστυνομικούς που έχει υπηρετήσει σε μάχιμες και επικίνδυνες υπηρεσίες του Σώματος.

Τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τη βρήκαν να υπηρετεί στην... Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής, καβαλώντας μία μοτοσυκλέτα να «οργώνει» τις επικίνδυνες περιοχές των δυτικών προαστίων
, συμμετέχοντας σε αρκετές «εμπλοκές». Αυτά τα προσόντα και τα σπάνια στοιχεία του χαρακτήρα της φαίνεται πως εκτιμήθηκαν από κάποιους, και μία εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου υπουργού, την έφεραν στο πλάι του...Μόλις βγήκε από τη Σχολή Αστυφυλάκων υπηρέτησε για τουλάχιστον ένα χρόνο στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, ένα πολύ δύσκολο και με εξαιρετικά μεγάλο φόρτο εργασίας τμήμα της πρωτεύουσας.