Latest News

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Τα βρόμικα σουβλάκια της Περιφέρειας Πειραιά...

Ακατάλληλο σουβλάκι στο κέντρο του Πειραιά
Σουβλάκια βάρους 100 κιλών, τα οποία παρασκευάζονταν σε ακατάλληλες συνθήκες, μέσα σε αποθήκη ψητοπωλείο στο κέντρο του Πειραιά, κατάσχεσαν μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο οι ελεγκτές τροφίμων...
της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. 
Τα σουβλάκια εντόπισαν και κατέσχεσαν στους ψυκτικούς θαλάμους της αποθήκης του καταστήματος, μέσα σε πλαστικά κιβώτια σουβλάκια χοιρινά και κοτόπουλου νωπά, συνολικού βάρους 100 κιλών. 
Τα προϊόντα κατασχέθηκαν λόγω απουσίας της προβλεπόμενης από την ισχύουσα νομοθεσία σήμανσης επί της συσκευασίας και λόγω του γεγονότος ότι παρασκευάστηκαν σε χώρο που δεν διέθετε την προβλεπόμενη άδεια παρασκευαστηρίου–εργαστηρίου.
Ακόμη σε έλεγχο σε ταβέρνα στον Πειραιά, οι ελεγκτές κτηνίατροι εντόπισαν και κατέσχεσαν 10 κιλά παρασκευάσματα κρέατος (κεμπάπ, μπιφτέκια, κοτόπουλα και άλλα παρασκευάσματα) ακατάλληλα για κατανάλωση.
Τα κατασχεθέντα τρόφιμα αποσυρθήκαν από την αγορά, καταστράφηκαν και η σχετική κτηνιατρική έκθεση κατάσχεσης διαβιβάστηκε άμεσα στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

@  Η είδηση κυκλοφορεί από το πρωί και λέγαμε να μην την βάλουμε επειδή διαφαίνεται μια υπερβολή από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πειραιά να εμφανίσουν "επιτυχίες" στους ελέγχους, χαρακτηρίζοντας ακατάλληλα τα σουβλάκια που βρήκαν σε αποθήκη χωρίς άδεια...