Latest News

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Στα "κάγκελα" για τα δικαστήρια του Πειραιά

Στο "πόδι" βρίσκονται τώρα οι δικηγόροι, αλλά οι φορείς του Πειραιά για να μην φύγουν τα δικαστήρια από το κέντρο...
της πόλης.

Έτσι, απέχουν σήμερα από τα καθήκοντά τους  οι δικηγόροι του Πειραιά εν όψει της επαπειλούμενης μετεγκατάστασης των δικαστηρίων –από το κτίριο στην οδό Σκουζέ και άλλα πέντε – στο κτίριο των παλαιών καπναποθηκών ΚΕΡΑΝΗΣ, επί της οδού Θηβών, στη Νίκαια.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά προσδίδει στην αποχή προειδοποιητική χροιά, καθώς η μετεγκατάσταση θεωρείται εδώ και καιρό «casus belli» στην πόλη και αναμένονται περαιτέρω κινητοποιήσεις. 

Ο νομικός κόσμος έχει εναντιωθεί στο σχέδιο, ενώ στο πλευρό του στέκονται φορείς της πόλης, με βασικό επιχείρημα ότι δεν θέλουν να αποσπασθεί από τη χωροταξική και λειτουργική δομή της πόλης ο χώρος απονομής της δικαιοσύνης.

Στο μεταξύ,όπως έγραψε χθες το Reportaz Net (ΕΔΩ) το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά αποφάσισε ομόφωνα για την παραχώρηση του κτιρίου της πρώην Ραλλείου στο υπουργείο Δικαιοσύνης για τη μεταστέγαση των δικαστηρίων της πόλης.
Σημειώνεται ότι αντίθετοι με τη μεταφορά των δικαστηρίων εκτός πόλης είναι τόσο ο απερχόμενος δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, όσο και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιάννης Μώραλης.

 @ Μάλλον είναι αργά για...κάγκελα, αλλά για να δούμε τι θα γίνει με τα δικαστήρια του Πειραιά...