Latest News

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Τι έγινε στη διαμαρτυρία της ΟΜΥΛΕ στο ΤΑΙΠΕΔ


Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΤΑΙΠΕΔ πραγματοποίησε  σήμερα η  Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών  Ελλάδος  (ΟΜ.Υ.Λ.Ε) και το σύνολο των συνδικάτων του ΟΛΠ και...
του ΟΛΘ.
 Στη διαμαρτυρία ήταν οι συνδικαλιστές μαζί με το νεοεκλεγέντα  Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γ. Γαβρίλη και την  Παμπειραϊκή Επιτροπή, ενώ συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Μανιατόπουλο.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την ΟΛΥΛΕ, "στη συνάντηση εκφράσαμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την επιχειρούμενη πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ". 
"Αναλύσαμε, τις επιπτώσεις που θα έχει η πώληση των Λιμανιών στις σχέσεις αυτών με τις πόλεις του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, καθώς και τις επιπτώσεις στο Εισαγωγικό και Εξαγωγικό Εμπόριο, τον Τουρισμό και την Ακτοπλοΐα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία:  
«Επισημάναμε τις αρνητικές εμπειρίες από την λειτουργία της COSCO στον Πειραιά και τονίσαμε ότι το εγχείρημα της πώλησης των Λιμανιών στερείται πολιτικής, κοινωνικής και νομικής νομιμοποίησης.
Προειδοποιήσαμε το ΤΑΙΠΕΔ να μην προχωρήσει με αντιθεσμικό τρόπο στην τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ Δημοσίου και ΟΛΠ, ΟΛΘ.
Διαμαρτυρηθήκαμε έντονα για την πολιτική μερίσματος στον ΟΛΘ, όπου το ΤΑΙΠΕΔ απομύζησε πλέον των 30 εκ. ευρώ από τα χρηματικά διαθέσιμα του ΟΛΘ.  Καλέσαμε το ΤΑΙΠΕΔ και την Κυβέρνηση να σταματήσουν το εγχείρημα ξεπουλήματος των ΟΛΠ, ΟΛΘ».

@ Με απλά λόγια, οι συνδικαλιστές της ΟΜΥΛΕ επανέλαβαν τις γνωστές τους θέσεις και έφυγαν με άδεια χέρια από το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται για να εμποδιστεί το ξεπούλημα των ΟΛΠ και ΟΛΘ...