Latest News

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Πάνω από 500 οι νεκροί στη Γάζα

Πάνω από 500 οι νεκροί στη ΓάζαΠάνω από 500 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους από την ημέρα που άρχισαν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα ενώ χθες, μέσα σε μία ημέρα, σκοτώθηκαν...
73 Παλαιστίνιοι.   
Το πρωί σε αεροπορική επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων σκοτώθηκαν 9 μέλη οικογένειας, τα επτά εκ των οποίων παιδιά.   Σε περίπου 60 χιλιάδες υπολογίζονται οι Παλαιστίνιοι που βρίσκονται στα καταφύγια.   Από την πλευρά του το Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι οι νεκροί στρατιώτες του έχουν φτάσει τους 18.   

 Την ίδια ώρα που το Ισραήλ αγνοεί τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για ειρήνευση και κατάπαυση του πυρός,  ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δηλώνει ότι η στήριξη της διεθνούς κοινότητας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ισραηλινών στη Γάζα είναι «πολύ ισχυρή».    «Ως δημοκρατικό Κράτος, το Ισραήλ κάνει χρήση των μέσων νόμιμης άμυνας για να πολεμήσει εκείνους που εκτοξεύουν ρουκέτες εναντίον μας», δήλωσε μεταξύ άλλων.     
Ταυτόχρονα ο Νετανιάχου αξιώνει την απομάκρυνση των διεθνών ΜΜΕ που καλύπτουν τους βομβαρδισμούς. Σε ανακοίνωση της η ισραηλινή κυβέρνηση αναφέρει ότι «δεν είναι με κανένα τρόπο υπεύθυνη για τον τραυματισμό ή οποιαδήποτε ζημιά μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα της παρουσίας των δημοσιογράφων στην περιοχή». 

  Ομπάμα: Ανησυχία αλλά και στήριξη   
Την ανησυχία του για τον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων στις συγκρούσεις εξέφρασε την Κυριακή ο Ομπάμα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Νετανιάχου. Επισήμανε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του ενώ επανέλαβε την καταδίκη των ΗΠΑ στις επιθέσεις που εξαπολύει η Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.