Latest News

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Εφοπλιστές δίνουν 372.000 ευρώ για την ΑΕΝ Σύρου

Εφοπλιστές: Δωρεά 372.000 ευρώ για την ανακατασκευή της Ακαδημίας Εμπορικού ΝαυτικούΔωρεά ύψους 372.000 ευρώ έκανε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για την ανακατασκευή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού...
στη Σύρο. 

Η δωρεά  περιλαμβάνει την πλήρη επισκευή και ανακαίνιση του συνόλου των κτιριακών εγκαταστάσεων της ΑΕΝ Σύρου μέσα στους επόμενους δύο μήνες και αφορά στεγανοποίηση δωμάτων, επισκευή σκυροδεμάτων και στοιχείων φέροντος οργανισμού διοικητηρίου και κυρίως κτιρίου, επισκευή και συντήρηση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. 

Η δωρεά έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Ναυτική Εκπαίδευση και τη Ναυτιλία, καθώς από την ΑΕΝ Σύρου στα 52 χρόνια που λειτουργεί έως σήμερα έχουν αποφοιτήσει περί τους 1.550 σπουδαστές, ενώ σήμερα φοιτούν 200 περίπου σπουδαστές. 

Σημειώνεται ότι η ΑΕΝ/Σύρου, σήμερα , έχει καταταγεί στις πρώτες θέσεις των Ναυτικών Σχολών με κριτήριο την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητά της, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε το 2012 από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με το Ευγενίδειο Ίδρυμα.