Latest News

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Απόψε δύο μεγάλες μάχες του Μουντιάλ 2014 (Γαλλία - Γερμανία και Βραζιλία - Κολομβία)


Με δύο μεγάλα παιχνίδια ξεκινούν απόψε οι προημιτελικοί του Παγκοσμίου Κυπέλλου που ανεβάζουν το θερμόμετρο «στο κόκκινο» για τους ποδοσφαιρόφιλους... της υφηλίου. 
Στο ευρωπαϊκό ντέρμπι, η Γαλλία θα κοντραριστεί με τη Γερμανία στις 7 το απόγευμα, ενώ στο νοτιοαμερικάνικο, η διοργανώτρια Βραζιλία θα αντιμετωπίσει την Κολομβία. 
Γαλλία - Γερμανία (19:00)
Οι «μπλε» έχουν δείξει αξιοσημείωτη σταθερότητα μέχρι τώρα στο τουρνουά, έχοντας κάνει και το perfect game απέναντι στην Ελβετία, την οποία φιλοδώρησαν με 5 γκολ. Ίσως το καλύτερο κέντρο της διοργάνωσης με Καμπάιγ, Ματουιντί και Πογκμπά, προσφέρουν σιγουριά στην άμυνα και πλουραλισμό στην επίθεση. Από την άλλη πλευρά τι να πει κανείς για τα «πάντσερ»; Έχουν λείψει από την συγκεκριμένη φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου μόνο μία φορά στην ιστορία τους, έχοντας δώσει το παρών 17 φορές... Μεγαλύτερη νίκη το εμφατικό 4-0 της πρεμιέρας απέναντι στην Πορτογαλία. Ο Ντεσάμπ για τη Γαλλία δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ ο Λεβ είδε εφτά παίκτες του να παθαίνουν ίωση, αλλά στις δηλώσεις εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τη συμμετοχή τους στο αυριανό παιχνίδι. 
Βραζιλία - Κολομβία (23:00)
Οι οικοδεσπότες έχουν προκαλέσει μέχρι τώρα αρκετά δυσμενή σχόλια για την απόδοσή τους, πάντα σε σύγκριση με τις «σελεσάο» του παρελθόντος και τα ονόματα του τότε και του τώρα. Νεϊμάρ και Νταβίντ Λουίζ ξεχωρίζουν σαν τη μύγα στο γάλα και έχουν ξελασπώσει μέχρι τώρα τους συμπαίκτες τους που θα πρέπει να υπερβάλουν εαυτούς για να συνεχίσουν μέχρι τον τελικό που είναι και ο μοναδικός στόχος που θα κριθεί επιτυχημένος. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα που είχε τελειώσει λαβωμένος το παιχνίδι με τη Χιλή ξεπέρασε τα προβλήματά του σε γόνατο και μηρό, προπονήθηκε κανονικά και δήλωσε πανέτοιμος για την πρόκριση. Απέναντι τους βέβαια οι Βραζιλιάνοι θα βρουν την καλύτερη ομάδα του τουρνουά: Η Κολομβία αποδίδει πολύ καλό ποδόσφαιρο με μπροστάρη τον Χάμες Ροντρίγκεζ και άξιους συμπαραστάτες τους Κουαντράντο, Μαρτίνεζ, Αρμέρο και Ιμπάρμπο.