Latest News

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Γ. Καρδαράς: To Πασαλιμάνι βγαίνει για πώληση! - Αλήθεια τι λέει ο νέος δήμαρχος Γιάννης Μώραλης;


Με διαδικασίες- εξπρές, αλλά και κρυφές, η κυβέρνηση παραχώρησε μόλις πέντε μέρες μετά τις δημοτικές εκλογές, την περιοχή -φιλέτο του Πειραιά, τη Μαρίνα Ζέα για πώληση στο ΤΑΙΠΕΔ!  


Μάλιστα, ο  δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με το «Λιμάνι της Αγωνίας» Γιάννης Καρδαράς, ο αποκαλύπτει το ΦΕΚ μέσω του οποίου  παραχωρήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ και δημοσιεύτηκε, στις 30/5, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο ίδιος, «με το υπ' αριθμ. φύλλου ΦΕΚ 1387 της 30/5/2014 μεταξύ 55 παραλιακών ακινήτων που μεταβιβάστηκαν από την ΕΤΑ ΑΕ και την ΕΤΑΔ ΑΕ στο ΤΑΙΠΕΔ βάσει του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων 2011-2015 του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (Ν. 3895/2011) και τους λοιπούς εφαρμοστικούς Νόμους του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ μεταβιβάστηκε και η ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ

Το ΤΑΙΠΕΔ από 1/6/2014 και εφεξής θα έχει το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους μέσω σύμβασης κάθε δικαιώματος αποκλειστικής ή μη χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης, εκμετάλλευσης και αξιοποίησης και γενικώς κάθε είδους περιουσιακής φύσης δικαιωμάτων, κεκτημένων οικονομικών συμφερόντων, άυλων δικαιωμάτων και δικαιωμάτων λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης όλων των υποδομών και εγκαταστάσεων του Τουριστικού Λιμένα Ζέας, όπως αυτός χωροθετήθηκε και αδειοδοτήθηκε με τα εδάφια γ και δ αντίστοιχα της παραγράφου 11 του άρ. 7 του Ν. 3207/2003 (ΦΕΚ Α/302) και απεικονίζεται στο σχέδιο γενικής διάταξης, που θεωρήθηκε από τον Προϊστάμενο του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας. 
Καταλήγοντας ο Γ. Καρδάρας θέτει το ερώτημα : «Για να δούμε ποια θέση θα τηρήσει ο νέος Δήμαρχος, κ. Γ. Μώραλης και ποια θα είναι η θέση της Πειραϊκής Κοινωνίας;»

@ Αλήθεια, για να δούμε...