Latest News

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Τι γράφει ο ξένος Τύπος για το παιχνίδι της Εθνικής

Λέξεις και φράσεις από την Αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιεί ο Τύπος στην Κόστα Ρίκα για να περιγράψει το θαύμα της εθνικής τους ομάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλία, μετά και την πρόκριση κόντρα...
στην Ελλάδα. 
Κάνοντας λόγο για «Τιτάνες, που ανέβηκαν στον ποδοσφαιρικό Όλυμπο»! Τα υπόλοιπα διεθνή Μέσα μίλησαν για... θρίλερ στο Ρεσίφε, ενώ υμνούν τον Κέιλορ Νάβας για την απόδοσή του τόσο στη διαδικασία των πέναλτι, όσο και σε όλη την διάρκεια του αγώνα, καθώς έκανε πολύ κρίσιμες αποκρούσεις...



«Πρόκριση σε ματς-θρίλερ, σούπερ ο Νάβας», αναφέρεται χαρακτηριστικά... Τονίζεται, ακόμα, ότι η Κόστα Ρίκα... μάτωσε για να περάσει στη διαδικασία των πέναλτι, ενώ τα ξένα ΜΜΕ στέκονται και στο γεγονός πως η εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να... καθαρίσει την πρόκριση από τη στιγμή που η Κόστα Ρίκα έμεινε με 10 παίκτες, και ειδικότερα στην παράταση...Στη Χιλή η «La Nacion» έγραψε: «Τιτάνες! Η Κόστα Ρίκα κέρδισε την Ελλάδα στα πέναλτι και ανέβηκε στον ποδοσφαιρικό Όλυμπο».Επίσης στην χώρα της κεντρικής Αμερικής η «Al Dia» ανέφερε: «Η ιστορία συνεχίζεται στα προημιτελικά. Ο Μάικλ Ουμάνα σφράγισε την πρόκριση της Κόστα Ρίκα -για πρώτη φορά στην ιστορία της- στα προημιτελικά του Μουντιάλ, κερδίζοντας 5-3 στα πέναλτι την Ελλάδα. Η κανονική διάρκεια του ματς και η παράταση είχε τελειώσει 1-1».

«L' Equipe» (Γαλλία): «Κόστα Ρίκα, η Οδύσσεια συνεχίζεται. Τι κατόρθωμα! Η Κόστα Ρίκα προκρίθηκε στα προημιτελικά αν και έπαιζε με δέκα παίκτες».
«France Football» (Γαλλία): «Ο άθλος της Κόστα Ρίκα».
«Sport» (Ισπανία): «Ο Κέιλορ Νάβας έστειλε την Κόστα Ρίκα στα προημιτελικά! Ο τερματοφύλακας της Λεβάντε απέκρουσε το πέναλτι του Γκέκα και έστειλε τους Τίκος στους «8» σε μία ιστορική μέρα».
«AS» (Ισπανία): «Ο Κέιλορ Νάβας δίνει συνέχεια στο θαύμα! Ο Νάβας νίκησε μόνος του την Ελλάδα, αφού κράτησε όρθια την ομάδα του ακόμα και με δέκα παίκτες».
«Marca» (Ισπανία): «Σούπερ Κέιλορ Νάβας, ο ήρωας της Κόστα Ρίκα. Έκανε μεγάλες επεμβάσεις, νίκησε και τον Γκέκα από την άσπρη βούλα...».
«El Pais» (Ισπανία): «Η Κόστα Ρίκα μάτωσε για να περάσει στη διαδικασία των πέναλτι και να συναντήσει την Ολλανδία στους «8». Η Ελλάδα άξιζε περισσότερα αλλά η ρουλέτα έδειξε Κόστα Ρίκα».
«Mundo deportivo» (Ισπανία): «H Κόστα Ρίκα εξακολουθεί να γράφει... ιστορία»!
«Goal.com» (Αγγλία): «Κόστα Ρίκα-Ελλάδα 5-3 στα πέναλτι, ο Νάβας ήρωας για την ομάδα της Κεντρικής Αμερικής. Η ομάδα του Πίντο πάλεψε για ακόμα μία εκπληκτική νίκη, αφού άντεξε με δέκα παίκτες».
«Sky Sports» (Αγγλία): «Η Κόστα Ρίκα παρότι έπαιξε για μεγάλο διάστημα με δέκα παίκτες επέζησε από τα πέναλτι με την Ελλάδα και με 5-3 βρέθηκε στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία»...
«BBC» (Αγγλία): «Η Κόστα Ρίκα πέρασε στα πέναλτι. Η ομάδα του Χόρχε Λουίς Πίντο προκρίθηκε σε βάρος της Ελλάδας με 5-3, σφράγισε το εισιτήριο για τους «8» και θα παίξει με την Ολλανδία».
«Sportinglife» (Αγγλία): «Κόστα Μπράβο».
«The Telegraph» (Αγγλία): «Το παραμύθι της Κόστα Ρίκα συνεχίζεται μετά τα πέναλτι».
«Daily Express» (Αγγλία»): «Οι “Τίκος” στα προημιτελικά, οι Έλληνες σπίτι τους».
«Daily mail» (Αγγλία): «Δέκα “Τίκος” απέφυγαν την ελληνική τραγωδία στην διαδικασία των πέναλτι».
«Bild» (Γερμανία): «Σε ματς θρίλερ η Κόστα Ρίκα πήρε την πρόκριση. Το ποδοσφαιρικό παραμύθι συνεχίζεται. Απίστευτος ο Νάβας, νίκησε τον πρώην φορ της Μπόχουμ και χάρισε την πρόκριση».
«Kicker» (Γερμανία): «Οι Έλληνες θρηνούν... Οι δυο ομάδες-έκπληξη έδωσαν μια απίστευτη μάχη, αλλά στα πέναλτι κέρδισαν οι Κοσταρικανοί!».
«Gazzetta dello Sport» (Ιταλία): «Η Κόστα Ρίκα στους «8», η Ελλάδα νικήθηκε στα πέναλτι, καθοριστικό το λάθος του Γκέκα από τη βούλα. Η ομάδα του Πίντο βρίσκει τώρα την Ολλανδία».

«Corriere dello Sport» (Ιταλία): «Η Κόστα Ρίκα στα προημιτελικά, η Ελλάδα έξω στα πέναλτι. Η ομάδα του Πίντο με δέκα παίκτες επικράτησε με συνολικό σκορ 6-4 και παίζει με Ολλανδία».
«Tuttosport» (Ιταλία): «Ελληνική τραγωδία, η Ελλάδα νοκ άουτ στα πέναλτι, η Κόστα Ρίκα στους προημιτελικούς»...
«Sportmediaset» (Ιταλία): «Το παραμύθι της Κόστα Ρίκα, υπερήρωας ο Νάβας, νοκ-άουτ στα πέναλτι η Ελλάδα».
«Abola» (Πορτογαλία): «Η Κόστα Ρίκα αποκλείει την Ελλάδα στα πέναλτι. Αποκλείστηκε ο Φερνάντο Σάντος».
«O Jogo» (Πορτογαλία): «Η Κόστα Ρίκα στους "8"».
«Record» (Πορτογαλία): «Ιστορική νίκη για τους “Ticos”, το αντίο του Φερνάντο Σάντος».
«Lancenet» (Βραζιλία): «Ελληνικό δώρο...Οι Κοσταρικανοί έμειναν όρθιοι με δέκα παίκτες και κατάφεραν να προκριθούν στα προημιτελικά».
«Globoesporte» (Βραζιλία): «Riquissima! Σούπερ η Κόστα Ρίκα, έμεινε όρθια με δέκα παίκτες και πήρε μια σπουδαία πρόκριση».
«Ole» (Αργεντινή): «Γράφει ιστορία η Κόστα Ρίκα. Οι Ελληνες ισοφάρισαν στο τελευταίο λεπτό, αλλά οι Κοσταρικανοί πήραν εκδίκηση στα πέναλτι».
«CNN» (ΗΠΑ): «World Cup history for Costa Rica».
«UEFA»: «Η Κόστα Ρίκα νίκησε την Ελλάδα στα πέναλτι».
«FIFA»: «Ο Νάβας ενέπνευσε τη νίκη της Κόστα Ρικα στα πέναλτι»...