Latest News

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Απόφαση-σκάνδαλο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη


Για απόφαση- σκάνδαλο του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με αφορμή τη μείωση της σύνθεσης πληρώματος του πλοίου "Ιεράπετρα" κάνει λόγο...

η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Σε σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Αντώνης Νταλακογιώργος, σημειώνει τα εξής: 

"Δεν έχει αρχή και τέλος ο φιλοεφοπλιστικός κατήφορος της κυβέρνησης και του Υπουργού Ν.Α σε ότι αφορά την πολιτική στον χώρο... της Ναυτεργασίας.
Τελευταίο κρούσμα η χορήγηση ειδικής οργανικής σύνθεσης στο Ε/Γ- Ο/Γ «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ» για το οποίο υπέγραψε ειδική σύνθεση και αντί των 72 ατόμων που προβλέπει το Π.Δ 177/1974 χορήγησε σύνθεση 25 ατόμων!!!!
Πρόκειται για μια σφαγιαστική υπουργική απόφαση για τις θέσεις εργασίας των Ναυτεργατών. Στην πραγματικότητα με την σύνθεση αυτή κατακρεούργησε δεκάδες θέσεις εργασίας ελλήνων ναυτεργατών στο όνομα ότι το πλοίο είναι ναυλωμένο για 4 μήνες στο εξωτερικό!!!
Πρόκειται για σκανδαλώδη απόφαση  η οποία υπηρετεί την νεοφιλελεύθερη αντίληψη και πολιτική περί ανταγωνιστικότητας του εφοπλιστικού κεφαλαίου.
Είναι το ίδιο μοντέλο πολιτικής που πιστά ακολουθείται όλα τα τελευταία χρόνια που θυσιάζει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του Ναυτεργατικού κόσμου για την ενίσχυση της κερδοφορίας του εφοπλισμού!!!
Η κυβερνητική αυτή ναυτιλιακή πολιτική και η πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ και προσωπικά ο Υπουργός γράφουν καθημερινά τις πιο μαύρες αντιδραστικές σελίδες στην ιστορία της Ναυτιλίας και του Ναυτικού επαγγέλματος.
Όσο και να  πιστεύουν ότι τα έργα και οι ημέρες τους θα περάσουν χωρίς συνέπειες και επιπτώσεις από αυτήν την βάρβαρη αντιναυτεργατική πολιτική, αυταπατώνται.
Το εργατικό και λαϊκό κίνημα θα βρει τους τρόπους να αντιδράσει, να αντισταθεί και  να ανατρέψει το σημερινό κυβερνητικό συρφετό που οδηγεί την χώρα, τον λαό και τους εργαζόμενους στην μαζική ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση".