Latest News

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Αγωνία τέλος για τους υποψήφιους ΑΕΙ και ΤΕΙ - Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων

Ανακοινώνονται οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεωνΑύριο δίνονται από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμοί των υποψηφίων  που έδωσαν εφέτος πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στα Πανεπιστήμια...
και ΤΕΙ
Τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών ωστόσο (τα ποσοστά των εφετινών αριστούχων ανά μάθημα και εκείνων που έγραψαν κάτω από τη βάση) θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. 

Η βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων ολοκληρώθηκε και οι βαθμοί θα ανακοινωθούν αύριο Τρίτη 1-7-2014, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. 
Πιο συγκεκριμένα: 

- Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ (Γενικά Λύκεια) και των ΕΠΑΛ-Β΄ (στα κοινά με τα ΓΕΛ μαθήματα) θα αναρτηθούν την Τρίτη 1-7-2014 περί τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα Λύκεια της χώρας. 

Αντίστοιχα, οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α΄, καθώς και των ΕΠΑΛ-Β΄ (μαθήματα ειδικότητας) θα αναρτηθούν την Τετάρτη 2-7-2014 περί τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας. 

- Όλοι οι υποψήφιοι και των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ (ομάδες Α΄ και Β΄) θα μπορούν, μετά τις 13:00 μ.μ. της Τρίτης, να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

- Οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων αναμένεται να ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται, ότι οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ, οι οποίοι συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει μέχρι τις 4-7-2014 να έχουν ολοκληρώσει την εξέτασή τους στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα).

Τέλος, επισημαίνεται ότι μέχρι την Πέμπτη 3-7-2014 οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν μόνο πρόχειρα μηχανογραφικά δελτία (προσωρινή αποθήκευση).

Από την Πέμπτη 3-7-2014 ως τη Δευτέρα 14-7-2014 όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr.