Latest News

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Άγριο ξύλο από τα ΜΑΤ στο υπουργείο Οικονομικών - Ο Άρειος Πάγος δεν δικαίωσε τις καθαρίστριες...

Σκηνές με άγριο ξύλο εκτυλίχθηκαν στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών, λίγο μετά αφού έγινε γνωστή η απόφαση του...
Αρείου Πάγου. Δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούστηκαν...
με τις συγκεντρωμένες απολυμένες καθαρίστριες, ενώ οι φωτορεπόρτερ και οι κάμεραμεν που βρίσκονταν εκεί χτυπήθηκαν επίσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των φωτορεπόρτερ Μάριο Λώλο, η συνάδελφός του Τατιάνα Μπόλαρη είναι τραυματισμένη και πηγαίνει στο νοσοκομείο, από κλωτσιές που δέχτηκε στην πλάτη από τις δυνάμεις της αστυνομίας.
Αυτή την ώρα αν και η ένταση έχει υποχωρήσει, παραμένουν στο σημείο οι απολυμένες γυναίκες, που αδυνατούν να δεχτούν πως ο Άρειος Πάγος επιτρέπει στο υπουργείο Οικονομικών να μην τις επαναπροσλάβει.
O Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση του ΥΠΟΙΚΟ Άρειος Πάγος έκανε δεκτή σήμερα την αίτηση του υπουργείο Οικονομικών για προσωρινή αναστολή της δικαστικής απόφασης που έκρινε παράνομες τις απολύσεις των καθαριστριών και διέτασσε την επαναπρόσληψή τους.  
 Αυτό σημαίνει ότι οι καθαρίστριες δεν θα επιστρέψουν στις δουλειές τους τουλάχιστον ως τις 23 Σεπτεμβρίου που θα συζητηθεί η αίτηση αναίρεσης της συγκεκριμένης απόφασης που έχει καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών.   
Για την ιστορία, στις 15 Μαΐου, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας ακύρωσε τις απολύσεις 397 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και διέταζε την προσωρινή εκτέλεση της κρίσης του, δηλαδή την επιστροφή των καθαριστριών μέχρι η δικαιοσύνη να αποφασίσει τελεσίδικα για το θέμα, στα ίδια καθήκοντα και τους όρους με τους οποίους εργάζονταν. 
Το Πρωτοδικείο είχε αναγνωρίσει ως άκυρη καταγγελία των εργασιακών συμβάσεων τη διαδικασία που είχε επιλεγεί και η διαθεσιμότητα των καθαριστριών είχε χαρακτηριστεί αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).