Latest News

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ρεκόρ συντομότερης θητείας για τον Δαραβίγκα


ΟΚΑΝΑ: Γιατί ο Σαμαράς απομάκρυνε τον Δαραβίγκα

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της νέας σύνθεσης  στον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών, ο Γιάννης Δαραβίγκας βρέθηκε και πάλι εκτός Διοικητικού Συμβουλίου...
του ΟΚΑΝΑ. 
Ο Δαραβίγκας είχε τοποθετηθεί στη θέση του αναπληρωτή προέδρου από τον πρώην πλέον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. Όμως φαίνεται πως δεν ήταν η ιδανική επιλογή για το Μαξίμου το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες τον "ξήλωσε" μέσα σε λίγες ώρες.   
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός, δεν γνώριζε την τοποθέτησή του στο σχήμα και ζήτησε άμεσα την απομάκρυνσή του η οποία και έγινε λίγο νωρίτερα.
Ο Δαραβίγκας έγινε γνωστός απο τις «επεισοδιακές» εμφανίσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως αυτή του Στέφανου Χίου στο Extra Channelκ. Τοποθετήθηκε με την ιδιότητα του προέδρου του Πανελλήνιου Αντιναρκωτικού Αγώνα -πρόκειται για ΜΚΟ που ίδρυσε ο ίδιος το 1987.

Την απόφαση είχε υπογράψει - μεταξύ πολλών άλλων - την περασμένη εβδομάδα ο προηγούεμνος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετώντας τον στη θέση αυτή μέχρι τον Ιούνιο του 2017. Πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας αναφέρουν, πάντως, ότι η θέση αυτή θα ήταν αμισθί.

Τελικά με απόφαση που υπέγραψε ο αρμόδιος υπουργός, Μάκης Βορίδης ανεκλήθη ο διορισμός του κ. Ιωάννη Δαραβίγκα και αντικαθίσταται από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Ψυχιατρικής του ΑΠΘ Ιωάννη Διακογιάννη, με εξειδίκευση στις Τοξικοεξαρτήσεις.