Latest News

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Το “βαθύ λαρύγγι” που έκαψε τους βαρόνους της ηρωίνης


Επιχείρηση «ρύζι Πακιστάν»- Πώς το καρτέλ της Φιλοθέης συσκεύαζε σε τσουβάλια την ηρωίνη για να την προωθήσει στο Βέλγιο Σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων έχει μπει συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο φέρεται ως ο άνθρωπος που έδωσε την πληροφορία, για την δραστηριότητα των “βαρόνων” της ηρωίνης...
στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να εξαρθρωθεί ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα μεταφοράς και εμπορίας του λευκού θανάτου στην Γηραιά Ήπειρο.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, το πρόσωπο αυτό γνώριζε απόλυτα την δραστηριότητα του κυκλώματος και προφανώς για τους δικούς του λόγους θέλησε να ανοίξει το στόμα του και να τα πει όλα, ακόμα και για τα φορτία ηρωίνης που είχαν μπει στην Ελληνική επικράτεια.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος άνθρωπος, ο οποίος ήδη βρίσκεται σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, δεν έδωσε την αρχική πληροφορία στης Ελληνικές Αρχές αλλά σε ξένη Υπηρεσία, προκειμένου να διασφαλιστεί η ανωνυμία του και κυρίως να διεξαχθούν έρευνες και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως το Βέλγιο και η Γερμανία, όπου το καρτέλ φαίνεται πως έχει “γερές ρίζες”.
Μάλιστα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες όταν πια τα “αυτιά” της Αμερικάνικης DEA είχαν ήδη τσεκάρει αυτή την πληροφορία, την διαβίβασαν αμέσως στις Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές της χώρας, με αποτέλεσμα να ξεδιπλωθεί στην αρχική της φάση η επιχείρηση εξαρθρώσεις του καρτέλ, πλην όμως “φρενάρισαν” λόγο της περιορισμένης ποσότητας του ναρκωτικού.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Λιμενικοί που ανέλαβαν την υπόθεση σε συνεργασία με Αμερικάνους Ομοσπονδιακούς πράκτορες, παρακολουθώντας το μαύρο τζιπ μάρκας Μερτσέντες πριν από μερικές εβδομάδες, διαπίστωσαν πως ο ιδιοκτήτης του- είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες- το στάθμευσε έξω από την κεντρική καφετέρια της Φιλοθέης, έμφορτο με πακέτα άρτι αφιχθείσα ποσότητας ηρωίνης.
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε αφήσει εκεί το πολυτελές όχημα προκειμένου να το παραλάβουν οι Τούρκοι μεγαλέμποροι, ώστε να το οδηγήσουν στην αποθήκη- συσκευαστήριο του Κορωπίου.
Οι λιμενικοί ήταν έτοιμοι να επέμβουν πλην όμως και με την χρήση θερμικής κάμερας, διαπίστωσαν πως η ποσότητα ηρωίνης που ήταν φορτωμένο το όχημα μάλλον δεν ξεπερνούσε τα 100 κιλά. Μάλιστα ο πληροφοριοδότης ήταν αυτός που τόνισε πως στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί η επιχείρηση, είναι δυνατών να χαθούν από το ερευνητικό κάδρο εκατοντάδες κιλά ηρωίνης, καθώς οι αποστολές των φορτίων από την Κωνσταντινούπολη ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί.
Έτσι η επιχείρηση ματαιώθηκε και τελικά πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη όταν πια ο μυστηριώδης πληροφοριοδότης άναψε το πράσινο φως και διαβεβαίωσε πως τα φορτία έχουν ολοκληρωθεί και πλέον το σύνολο τις ηρωίνης έχει αποθηκευτεί στην βίλα του εφοπλιστή στην Φιλοθέη και στην αποθήκη συσκευαστήριο στο Κορωπί.