Latest News

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Ούτε γιατρός δεν έχει κρατούμενους απεργούς πείνας στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού

Έξι κρατούμενοι που συνεχίζουν για έκτη μέρα την απεργία πείνας αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τη δημιουργία φυλακών "υψίστης ασφαλείας" που...

προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο των φυλακών. Ζητούν να τους δει γιατρός αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμη.

Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρθηκαν έξι κρατούμενοι που παρουσίασαν προβλήματα υγείας, καθώς συνεχίζουν για έκτη μέρα την απεργία πείνας αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τη δημιουργία φυλακών «υψίστης ασφαλείας» (τύπου Γ’) που προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι κρατούμενοι ζητούν να τους δει γιατρός αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμη. «Σε πολλές φυλακές οι κρατούμενοι καταγγέλουν πως δεν υπάρχουν γιατροί ώστε να εξετάζονται οι απεργοί κρατούμενοι, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία τους», σημειώνεται στο δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των κρατουμένων.

Μαζική είναι η απεργία αφού υπολογίζεται πως συμμετέχουν πάνω από 4.500 κρατούμενοι σε 15 φυλακές όλης της χώρας, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται καθημερινά. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης συνεχίζει να τηρεί σιγή ιχθύος για τις κινητοποιήσεις των απεργών.