Latest News

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Επιχείρηση απεγκλωβισμού μεταναστών στη Χίο

limeniko-peripolikoΕξήντα μετανάστες εντοπίστηκαν σε δύσβατη περιοχή στην παραλία Άγιος Νικήτας νότια...
της Χίου. 
Οι λιμενικοί ενημερώθηκαν  ότι αρκετοί αλλοδαποί είχαν εγκλωβιστεί στη συγκεκριμένη περιοχή. Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό τους από ξηράς με περιπολικά οχήματα των Λιμενικών Αρχών Χίου, Μεστών και Καρδαμύλων, ενώ πλωτά του Λιμενικού Σώματος απέπλευσαν προς τον θαλάσσιο χώρο.


Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν για προληπτικές εξετάσεις στο νοσοκομείο νοσοκομείο του νησιού.

Πλήρωμα πλωτού ναυαγοσωστικού του Λ.Σ. εντόπισε τους μετανάστες στην παραλία Άγιος Νικήτας, όπου παράλληλα είχε σπεύσει πεζοπόρο κλιμάκιο στελεχών της Λιμενικής Αρχής Μεστών.
Στη συνέχεια, ξεκίνησε η επιχείρηση απεγκλωβισμού τους υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος και αφού επιβιβάστηκαν στο πλωτό ναυαγοσωστικό του Λ.Σ., με τη συνδρομή στελεχών Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών που επέβαιναν σ' αυτό, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια το μεσημέρι στο λιμάνι της Χίου.
Εντοπίστηκαν, επίσης, 15 μετανάστες από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή Πυργί. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, ενώ οι συνολικά 75 μετανάστες μεταφέρθηκαν στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο Χίου για προληπτικές εξετάσεις.