Latest News

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Νέα ρουκέτα Τζωρτζάτου κατά Κουφοντίνα: Είχε κάνει συμφωνία με μυστικές υπηρεσίες

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση των εκτελεστών μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» μέσα στις
φυλακές Κορυδαλλού.
. Νέο δριμύ κατηγορώ, εξαπολύει ο κρατούμενος στον Κορυδαλλό Βασίλης Τζωρτζάτος κατά της ηγετικής ομάδας της τρομοκρατικής οργάνωσης και ειδικά κατά του επιχειρησιακού αρχηγού της, Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος απέδρασε στις αρχές του χρόνου από τις φυλακές και έκτοτε κυκλοφορεί ελεύθερος.
Σε εκτενές κείμενο που δημοσιεύεται στην «Ελευθεροτυπία», ο Β. Τζωρτζάτος επιτίθεται με δριμύτητα κατά του Κουφοντίνα, κατηγορώντας τον ευθέως ότι σκόπιμα άφησε ενοχοποιητικά στοιχεία στη γιάφκα της οργάνωσης, μετά την έκρηξη στον Πειραιά και τον τραυματισμό του Σάββα Ξηρού, το καλοκαίρι του 2002, με σκοπό να συλληφθούν όλα τα μέλη της οργάνωσης, αφού, όπως ισχυρίζεται, είχε προϋπάρξει συμφωνία με τις διωκτικές αρχές.
Μάλιστα, υποστηρίζει ότι ο Κουφοντίνας μετέφερε επίτηδες παλαιά χειρόγραφα για τις αμοιβές των τρομοκρατών και φρόντισε μόνο να σβηστούν τα ίχνη που υπήρχαν για να απαλλαγούν συγγενικά του πρόσωπα, ενώ ισχυρίζεται ότι αυτά που λέει και γράφει είναι… υπαγορευμένα από την αμερικανική υπηρεσία CIA.
Επίσης, ο κρατούμενος τρομοκράτης, ο οποίος έχει έρθει σε αντιπαράθεση με την ομάδα Κουφοντίνα – Ξηρού στις φυλακές, όπου είναι σε επαφή μόνον με τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, ο οποίος αρνείται τη συμμετοχή του στην οργάνωση, υποστηρίζει στο ίδιο κείμενο ότι δέχθηκε επανειλημμένα απειλές για τη ζωή του, και ότι για τον εκφοβίσουν επιχειρούν να τον βγάλουν ως «χαφιέ».
Ο Β. Τζωρτζάτος πρόσφατα και με αφορμή το βιβλίο που εξέδωσε πριν από λίγο καιρό ο Δ. Κουφοντίνα είχε αποκαλύψει ότι ο εκτελεστής της «17 Ν» βιαζόταν να γίνει το χτύπημα της οργάνωσης κατά του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάννη Παλαιοκρασσά, επειδή ήθελε να πάει διακοπές, γεγονός που στοίχισε τη ζωή του ανυποψίαστου νεαρού Θάνου Αξαρλιάν.
Στο κείμενο του, ο Τζωρτζάτος επανέρχεται στο βιβλίο του Κουφοντίνα, υποστηρίζοντας ότι περιέχει πολλά ψέμματα που στόχο έχουν να τον κάνουν «ήρωα», ενώ διηγείται σπαρταριστά περιστατικά από την κοινή δράση τους, με πιο χαρακτηριστικό ένα αυτοτραυματισμό του αρχιεκτελεστή της «17Ν», τον οποίο ο ίδιος εμφανίζει ως αποτέλεσμα… μάχης με την Αστυνομία.
Ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά αποσπάσματα της επιστολής Τζωρτζάτου που δημοσιεύει η «Ελευθεροτυπία» είναι τα ακόλουθα:
“Αυτός που πήγε στο σπίτι (Σ.Σ στη γιάφκα της οργάνωσης) το βράδυ, μετά την έκρηξη στον Πειραιά, δεν πήγε για να τ” αδειάσει, αλλά για να το γεμίσει. Μετέφερε εκεί τα χειρόγραφα που έκαιγαν σχεδόν όλους τους κατηγορούμενους…”
“Τα σπίτια έπρεπε πάση θυσία να παραδοθούν γεμάτα. Επιβεβαιώνεται ο δημοσιογράφος που έγραψε πέρυσι ότι το κάστρο της 17Ν έπεσε κι αυτό από μέσα”…