Latest News

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Ανασχηματισμός και τα μυαλά στα κάγκελα...

Το δεύτερο πιο εύστοχο σχόλιο για τον ανασχηματισμό- το πρώτο ήταν του Σαμαρά για τον φρονιμίτη (ΕΔΩ) - ίσως να το έκαναν στο twitter,όπου έγραψε κάποιος πως...



έμεινε : "Άφωνος!"
Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι μετά από ένα δεκαήμερο παρασκηνιακών διαβουλεύσεων κατέληξαν σε ένα κυβερνητικό σχήμα μεγαλύτερο από το προηγούμενο. Ενας στρατός υφυπουργών ενεργοποιείται για να υπάρξει αναλογική γεωγραφική εκπροσώπηση, να βολευτούν πολλοί, να κλείσουν εσωκομματικά μέτωπα και να διευκολυνθεί η τήρηση των περίφημων εσωκομματικών ισορροπιών. Το νέο στοιχείο είναι ότι αυτή τη φορά η μοιρασιά χαρακτηρίζεται από cult επιλογές που θα προκαλούσαν θυμηδία, αν δεν μας προσέβαλαν και αν η κατάστασή μας δεν ήταν τόσο σοβαρή.
Και ναι, ο ανασχηματισμός είχε εκπλήξεις: Ποιος περίμενε, για παράδειγμα, ότι θα δούμε τον Μάκη Γιακουμάτο στο υπουργείο Ανάπτυξης; Αν κυκλοφορούσε τέτοια φήμη λίγες μέρες νωρίτερα, θα νομίζαμε ότι πρόκειται για ύποπτες διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δεν έχει τόσο νόημα η περιπτωσιολογική προσέγγιση, παρόλο που προσφέρεται για μαύρο χιούμορ, όσο η μεγάλη εικόνα.
Η μετάφραση που έγινε στο επιτελείο του πρωθυπουργού για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν -όπως όλα δείχνουν- ότι πρέπει να γίνει σφαγή υπουργών για να πληρώσουν το μάρμαρο της ήττας και να αξιοποιηθούν στελέχη της λαϊκής δεξιάς τα οποία φημίζονται για τους καβγάδες τους με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν ανάλογη φασαρία όταν υπάρχουν μικρόφωνα για να διαχυθεί ο θόρυβος. Ετσι, ακυρώνεται στην πράξη το πολυδιαφημισμένο success story, αφού αλλιώς δεν εξηγείται γιατί έπεσαν τόσα κεφάλια, και επιχειρείται πολιτική-οικονομική επανεκκίνηση με όρους τηλεοπτικής κατανάλωσης. 
Με άλλα λόγια, το μήνυμα του ανασχηματισμού, όπως διαμορφώθηκε μετά την ανάλυση του μηνύματος των ευρωεκλογών από τους αρχιτέκτονες του ανασχηματισμού, είναι ότι το εκλογικό σώμα βλέπει πολύ τηλεόραση και δεν θα σηκωθεί από τον καναπέ μέχρι τις επόμενες εκλογές.

@ Μιλάμε για ανασχηματισμό και τα μυαλά στα κάγκελα...