Latest News

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ποιος είναι ο Ανδρέας Σάμαρης -Η χρυσή αλλαγή του Σάντος (ΕΙΚΟΝΕΣ)

2118948.jpg

Η αναγκαστική αλλαγή του Σάντος, 
ο Ανδρέας Σάμαρης, ήταν αυτός που έβαλε τις βάσεις πρόκρισης με το γκολ που σημείωσε στο 42’ και μάλιστα το ντεμπούτο του με...
την Εθνική!
samaris.jpg
Ο 25χρονος άσος αγωνίζεται στον Ολυμπιακό και -βάσει των όσων έχει δείξει ως τώρα- η καριέρα του προμηνύεται λαμπρή. Ωστόσο, όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, ο δρόμος μόνο με ροδοπέταλα δεν ήταν στρωμένος.

Ο Ανδρέας ξεκίνησε από τον ΠΑΟ Βάρδας της Ηλείας όπου είχε αγωνιστεί και ο πατέρας του. Η μητέρα του επέμενε ότι πρέπει να αφοσιωθεί περισσότερο στα μαθήματά του και λιγότερο στη μπάλα, ενώ ο ίδιος είχε μέσα το… μικρόβιο από τον πατέρα του. Κατάφερε να συνδυάσει, πάντως, και τα δύο αφού ήταν εξαιρετικός μαθητής στο σχολείο.
644219_10200728906012855_279060119_n.jpgΗ πρώτη μεγάλη στιγμή στην καριέρα του ήρθε το 2006 όταν τον απέκτησε η Παναχαϊκή.  Έκανε ντεμπούτο με την αχαϊκή ομάδα στις 6 Μαΐου του 2007 την 31η αγωνιστική της Γ’ Εθνική, αγωνιζόμενος για 77 λεπτά κόντρα στον Ατσαλένιο. Ακολούθησαν τρεις ακόμα συμμετοχές μέχρι το τέλος της σεζόν και ο 18χρονος άρχισε να εμφανίζεται στον χάρτη.thumbnail.jpgΣτη δεύτερή του σεζόν θα παίξει σε 19 ματς πρωταθλήματος και θα σκοράρει τρεις φορές, ενώ το 2008-09 θα πάρει ακόμα 16 συμμετοχές και παράλληλα θα χριστεί διεθνής με την Εθνική Νέων.


Το ντεμπούτο του στη Super League θα γίνει στις 7 Μαρτίου στον αγώνα με την Ξάνθη, όταν θα αγωνιστεί για δύο λεπτά, ενώ βασικός θα παίξει για πρώτη φορά στο φινάλε του πρωταθλήματος και στον αγώνα του Πανιωνίου στην Καβάλα.

Μετά το πρώτο, αναγνωριστικό διάστημα, ήρθε η στιγμή για την καθιέρωση. Στην 8η αγωνιστική του επόμενου πρωταθλήματος -κι ενώ με τον Μίκαελ Στόρε δεν είχε πάρει ούτε δευτερόλεπτο συμμετοχής-, ο Άκης Μάντζιος θα τον εμπιστευτεί με τη φανέλα βασικού κόντρα στην ΑΕΚ και θα δικαιωθεί.

Η στιγμή της δικαίωσης με Ολυμπιακό
86e200b7f8d2653bc13146c928e8cfea_XL.jpgΣτο φινάλε της χρονιάς ο Σάμαρης έχει ήδη καθιερωθεί στον Πανιώνιο, ήδη οι καμπάνες από τις μεγάλες ομάδες ηχούν. Ο Ολυμπιακός αποκτά τον παίκτη στις 30 Αυγούστου 2012, αφήνοντας τον ως δανεικό στον Πανιώνιο.

Ο Ανδρέας είναι πλέον 23 ετών και κάτι μηνών, είναι αρχηγός του Πανιωνίου και ανήκει στον Ολυμπιακό. Οι φωνές της μάνας, δεν έχουν γίνει ενοχές επειδή δεν άκουσε τη συμβουλή της, αλλά -μετά από σκληρές προσπάθειες- χαρά ανείπωτη. Γι’ αυτό και το πρώτο του γκολ στη σεζόν 2012-2013, στις 26 Ιανουαρίου, τρέχει στην κάμερα και φωνάζει: «Μάνα, για σένα»!

Το καλοκαίρι του 2013 επιστρέφει στον Ολυμπιακό, με τον οποίο καθιερώνεται με «γεμάτες» χρονιές σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Champions League. Παράλληλα, γίνεται το όνειρο πραγματικότητα και τον καλεί ο Σάντος στην αποστολή για τη Βραζιλία.

Σαν έτοιμος από καιρό, ο Ανδρέας μπαίνει στο 12’ λεπτό του χθεσινού αγώνα και στο 42’ ήδη έχει ξεσηκώσει ένα ολόκληρο έθνος με το γκολ που πέτυχε απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού…
Ποιος ειναι ο Ανδρέας Σάμαρης: Η αλλαγή του Σάντος που έβαλε τις βάσεις της νίκης