Latest News

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Αυτό είναι το δράμα των ιερόδουλων στο Μουντιάλ (ΕΙΚΟΝΑ)


Ο αποκλεισμός των περισσοτέρων ευρωπαϊκών ομάδων από την φάση των «16″ είναι καταστροφή για τις ιερόδουλες που εργάζονται αυτό το διάστημα...
στη Βραζιλία.
brazil
Στη Βραζιλία πήγαν 13 εθνικές ομάδες από την Ευρώπη όμως στη φάση των «16″ συνεχίζουν μόνο έξι, με κάποιους απο τους σημαντικότερους εκπροσώπους της «γηραιάς ηπείρου» (Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία, Πορτογαλία) να παθαίνουν ένα κάζο άνευ προηγουμένου.
Ποιος στενοχωριέται περισσότερο για τον αποκλεισμό τους πέρα από τους φιλάθλους των ίδιων των ομάδων; Αν κρίνουμε από ρεπορτάζ που έκανε η «Gazzetta dello Sport» και φιλοξενείται στη διαδικτυακή της έκδοση, οι Βραζιλιάνες ιερόδουλες!
«Είναι καταστροφή. Εάν σκεφτόμουν να κερδίσω 1000 ρεάις (σ.σ. βραζιλιάνικο νόμισμα), τώρα ξέρω ότι θα κερδίσω μάξιμουμ 100″, δήλωσε στην εφημερίδα η Ρίτα, 26 ετών, που συναντάει τους πελάτες της σε γνωστό νυχτερινό κέντρο στην Κοπακαμπάνα.
«Αυτό το Μουντιάλ μας κατέστρεψε», δηλώνει ακόμα πιο κατηγορηματικά η Λάουρα, η οποία σπεύδει να δώσει και εξηγήσεις: «Οι οπαδοί των ομάδων της Λατινικής Αμερικής δεν πληρώνουν τίποτα, δεν έχουν χρήματα, παραπονιούνται πάντα και θέλουν τα πάντα τσάμπα».
Η ευχή της Λάουρα είναι να φτάσει μέχρι το φινάλε τουλάχιστον μία ευρωπαϊκή ομάδα για να υπάρχει… δουλειά. «Εδώ όλοι ανεβάζουν τις τιμές: τα ξενοδοχεία, οι πανσιόν, τα μαγαζιά όπου πας για να φας.
Εάν ένας Αμερικανός ή Ευρωπαίος είναι διατεθειμένος να πληρώσει 400 ρεάις (περίπου 130 ευρώ) για ένα «πρόγραμμα», μία συνάντηση που έχει διάρκεια 2 ωρών, οι Λατινοαμερικανοί δεν δίνουν υπό νορμάλ συνθήκες πάνω από 150 (50 ευρώ)».