Latest News

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Αυτός είναι τώρα ο καλύτερος τρόπος για φλέρτ;

Ο ήλιος κάνει καλό στο... φλερτΠοιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να φλερτάρει κανείς; Στο υπαρξιακό αυτό ερώτημα θέλησαν να δώσουν τη δική τους απάντηση...
οι ερευνητές!.

Λένε, λοιπόν, για το φλέρτ:

Είμαστε σίγουροι ότι το φλερτ αποδίδει;

Οπως επισημαίνουν οι ερευνητές, αν γίνει σωστά μπορεί να έχει εκπληκτικά αποτελέσματα. Η Δρ Μόνικα Μουρ, ψυχολόγος από το Πανεπιστήμιο Γουέμπστερ στο Σαιντ Λιούις, διεξήγαγε έρευνα σχετικά με τις τεχνικές φλερτ που χρησιμοποιούνται σε μπαρ, εμπορικά κέντρα και άλλα μέρη που συναντιούνται οι νέοι. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν είναι οι πιο εμφανισιακά ελκυστικοί άνθρωποι αυτοί που κερδίζουν την προσοχή, αλλά αυτοί που σηματοδοτούν έξυπνα τη διαθεσιμότητα τους μέσα από βασικές τεχνικές, όπως φλερτ με τα μάτια και χαμόγελο. Το να γνωστοποιήσετε απλώς διακριτικά το ενδιαφέρον σας έχει ήδη κάνει τη μισή δουλειά.

Ποιο είδος φλερτ είναι αυτό που λειτουργεί καλύτερα;

Δύο είναι οι βασικοί τύποι του φλερτ: το χαμόγελο και η επαφή με τα μάτια λειτουργούν αρκετά και στα δύο φύλα. Τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι οι άνδρες και οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν πολλές από τις ίδιες μη λεκτικές συμπεριφορές για να δείξουν ενδιαφέρον. Ειδικά η επαφή με τα μάτια δεν είναι μόνο ένα σήμα, αλλά μπορεί πραγματικά να τραβήξει κάποιον κοντά σας. Ωστόσο αυτό που φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα από κάθε άλλο είναι η αφή. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ακόμη και ένα ελαφρύ άγγιγμα στο χέρι αυξάνει τις πιθανότητες για έναν άνδρα να κερδίσει την κοπέλα που τον ενδιαφέρει.

Δώστε προσοχή στον χώρο που βρίσκεστε

Το φλερτ γίνεται αντιληπτό με διαφορετικό τρόπο σε διαφορετικές καταστάσεις. Οσο πιο επίσημη συγκέντρωση, τόσο πιο προφανές θα πρέπει να είναι το σήμα, για να το καταλάβει το άλλο άτομο. Σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι πιο εύκολο να καταλάβει κάποιος το φλερτ όταν βρίσκεται στο μπαρ αντί για το διάδρομο ενός σχολείου και μία φιλοφρόνηση είναι πολύ πιο αποδεκτή από το να ζητήσετε στον άλλον κατευθείαν ραντεβού.

Πώς προσελκύεται το κάθε φύλο

Το άγγιγμα λειτουργεί το ίδιο καλά και για τους άνδρες, ενώ το τίναγμα των μαλλιών και το χαμόγελο είναι επίσης σημαντικές ενδείξεις ότι σας ενδιαφέρει. Αντίθετα όταν ένας άνδρας φλερτάρει πρέπει να έχει υπόψιν ότι οι γυναίκες δίνουν ελάχιστη έμφαση στη φυσική ελκυστικότητα και μεγαλύτερη στην κοινωνική κυριαρχία. Συγκεκριμένα, οι επιτυχημένοι άντρες αυξάνουν τις κινήσεις τους απέναντι στην κοπέλα που τους ενδιαφέρει, χωρίς να φοβούνται να την αγγίξουν ή να την κάνουν να γελάσει και να νιώσει άνετα.
Κάντο όπως ο James Bond
Οι ερευνητές αποκαλύπτουν ποια είναι τα στοιχεία που κάνουν τον διάσημο πράκτορα 007 ακαταμάχητο στις γυναίκες: Αυτοπεποίθηση, ηρεμία, κοφτές ματιές, καλή φυσική κατάσταση, έξυπνο χιούμορ και εμπνευσμένες ατάκες, ενθουσιασμός.
Πώς θα ξέρω αν δουλεύει αυτό που κάνω;
Οταν αρχίσετε να μιλάτε μαζί της παρατηρήστε τη φωνή της. Σύμφωνα με τους ερευνητές του ΜΙΤ, αν ενδιαφέρεται η φωνή της θα γίνει πιο ήρεμη και τρυφερή.

Γιατί δεν είναι αυτοί πάρει Σήματα μου!!

Ισως δεν κάνετε σαφείς τις προθέσεις σας. Μία καταστροφική προκατάληψη, είναι η εντύπωση ότι έχουμε δώσει το σήμα στον άλλον και δε τον λαμβάνει, ωστόσο στην πραγματικότητα είμαστε τόσο διακριτικοί που το άλλο άτομο δεν έχει καταλάβει καν ότι ενδιαφερόμαστε. Το μυστικό εκεί είναι να τα παίξετε όλα για όλα. Καλύτερα μία ξεκάθαρη απάντηση έστω και αρνητική, παρά αμφιβολία.

@ Αν τώρα θεωρείτε ότι αυτός είναι καλύτερος τρόπος για φλερτ, δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε και να δείτε τα αποτελέσματα...

Αν πάντως δεν πιάνουν αυτά τα κόλπα μην το παρατραβήξετε, έτσι;