Latest News

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Παραμύθι χωρίς τέλος ο διαχειριστικός έλεγχος - Μιλάμε πιο διαφάνεια πεθαίνεις στο Δήμο Πειραιά

Φαίνεται πως το παραμύθι με το διαχειριστικό έλεγχο δεν θα έχει τέλος στο Δήμο Πειραιά επί δημαρχίας


Βασίλη Μιχαλολιάκου
Μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο ο απερχόμενος δήμαρχος αποκάλυψε πως ο οικονομικός έλεγχος δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του. Αν και έχουν πιάσει δουλειά εδώ και 15 μήνες οι ελεγκτές δεν προλαβαίνουν - λέει- να ερευνήσουν τα πεπραγμένα (2002 -2010) στο Δήμο Πειραιά. Όπως είπε χαρακηριστικά, δεν μπορεί να πιέσει τους ελεγκτές, που χρειάζονται ένα μήνα για να ελέγξουν κάθε οικονομικό έτος!
Έτσι, 2,5 μήνες πριν αποχωρήσει από το Δήμο ομολογεί πως δεν μπορεί να δώσει ούτε τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των έλεγχων. 
Ο ίδιος προανήγγειλε πως θα στείλει επιστολή στον  Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα ζητώντας να επεκταθεί ο έλεγχος σ΄όλη τη διάρκεια της θητείας, αλλά και στις δημοτικές επιχειρήσεις. Μάλιστα, όπως ανέφερε για πρώτη φορά, υπήρχαν πιέσεις για να μην γίνει έλεγχος στις δημοτικές επιχειρήσεις αλλά δεν διευκρίνισε από ποιους. 
(Αλήθεια για ποια διαφάνεια μίλαγε τόσο καιρό στο Δήμο Πειραιά χωρίς έλεγχο στις δημοτικές επιχειρήσεις;)  
Έτσι, επί της ουσίας πέταξε το μπαλάκι του διαχειριστικού έλεγχου στην επόμενη δημοτική αρχή του Γιάννη Μώραλη. 

Για καλύτερη ενημέρωση για το διαχειριστικό έλεγχο, μπορείτε να δείτε το χρονικό μέσα από αναρτήσεις του "Reportaz Net"

Ήταν 26 Μαρτίου 2013 όταν ξεκίνησε πανηγυρικά ο διαχειριστικός έλεγχος στο Δήμο Περιαιά (ΕΔΩ)O διαχειριστικός έλεγχος διενεργήθηκε με δύο ολόκληρα χρόνια καθυστέρηση (ΕΔΩ). Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος έβρισκε διάφορες προφάσεις και δικαιολογίες για να τον καθυστερήσει (ασυννενοησία με την κυβέρνηση, έλλειψη οικονομικών πόρων κ.τ.λ.) (ΕΔΩ)
Όταν πλέον εξαγγέλθηκε η διενέργειά του,(ΕΔΩ) ο Δήμαρχος είχε δηλώσει ότι το πόρισμα θα ολοκληρωθεί  σε τρείς μήνες  (ΕΔΩ). Μάλιστα, έλεγε πως τα αποτελέσματα του ελέγχου θα δοθούν στη δημοσιότητα.(ΕΔΩ)

@ Πιο διαφάνεια πεθαίνεις με το παραμύθι για το διαχειριστικό έλεγχο στο Δήμο Πειραιά...