Latest News

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Ασανσέρ οι βάσεις σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Ασανσέρ οι βάσεις σε ΑΕΙ - ΤΕΙ
Βάσεις πολλών ταχυτήτων προκύπτουν από τις βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών, η δημοσιοποίηση των οποίων αναμένεται εντός της...
ερχόμενης εβδομάδας. 
Σύμφωνα με το "Εθνος", σε Νομικές, Πολυτεχνικές και Οικονομικές Σχολές καταγράφεται σημαντική άνοδος. Πτωτική, αντιθέτως, εμφανίζεται η τάση στην Ιατρική, καθώς και σε αρκετά τμήματα ΤΕΙ
Βάσεις πολλών ταχυτήτων αναμένονται για τα τμήματα των πανεπιστημίων, των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων και των Στρατιωτικών Σχολών.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων (ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα), φαίνεται πως άνοδος των βάσεων αναμένεται για αρκετά υψηλόβαθμα τμήματα όπως Νομικά, Πολυτεχνικά και Οικονομικά, πτώση εκτιμάται ότι θα υπάρχει στις Ιατρικές, Φαρμακευτικές και Κτηνιατρικές Σχολές αλλά και σε τμήματα των ΤΕΙ που δίνουν δουλειά. Στις Στρατιωτικές θα υπάρχουν αυξομειώσεις, ανάλογα με το αν αυξήθηκαν ή μειώθηκαν οι θέσεις των εισακτέων.
Πάντως το εύρος της ανόδου ή της καθόδου των βάσεων ανά τμήμα θα μπορεί να εκτιμηθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια όταν ανακοινωθούν τα στατιστικά στοιχείων των βαθμολογικών επιδόσεων, αλλά και μόλις κατατεθούν τα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων με τις προτιμήσεις.