Latest News

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Αυτή είναι η πρώτη φοτοσοπαρισμένη φωτογραφία στην ιστορία (BINTEO)

Αυτή είναι η πρώτη φοτοσοπαρισμένη φωτογραφία στην ιστορίαΜια ημίγυμνη γυναίκα, που κάνει ηλιοθεραπεία μπροστά από μια λιμνοθάλασσα με κρυστάλλινα νερά. Πρόκειται, -κλισέ που έχει αναπαραχθεί...
χιλιάδες φορές. 
Έχει τίτλο όπως σημειώνει η Le Monde, για φωτογραφία, τραβήχτηκε το 1987 από τον John Knoll και δείχνει τη φίλη του - τώρα πλέον γυναίκα του – να μαυρίζει στα νησιά Μπόρα Μπόρα. 
Ωστόσο, όπως σημειώνει η Le Monde, είναι  μια φωτογραφία που ξεχωρίζει, γιατί όπως σημειώνει η Guardian, χάραξε το ψηφιακό πεπρωμένο των φωτογραφιών.      
 Εκείνη την εποχή, το ζευγάρι εργαζόταν για την εταιρεία του George Lucas Industrial Light & Magic για τα ειδικά εφέ στην ταινία Who Framed Roger Rabbit;. Με την επιστροφή του από τις διακοπές στην Πολυνησία ο John Knoll, θα προκαλέσει μια σημαντική επανάσταση στη φωτογραφία: την ανάπτυξη του λογισμικού επεξεργασίας φωτογραφιών που χρησιμοποιείται περισσότερο στον κόσμο, του Photoshop. Χρειάστηκε ένας υπολογιστής Macintosh από το περίφημο "Machine Pixar», που επέτρεψε την τροποποίηση των φωτογραφιών και έναν προγραμματιστή εκπαιδευμένο. Το κόστος ήταν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, σύμφωνα με τον Guardian .   Καθώς εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν ψηφιακές εικόνες ο  Knoll επέλεξε να σαρώσει τη φωτογραφία της συζύγου του στο νησί Toopua. Έτσι, η φωτογραφία αυτή έγινε η πρώτη φοτοσοπαρισμένη φωτογραφία στην ιστορία της τεχνολογίας.   «Κατά μία έννοια, η Jennifer ήταν (...) ο τελευταίος κάτοικος ενός κόσμου όπου οι κάμερες ποτέ δεν έλεγαν ψέματα» , γράφει η εφημερίδα Guardian.