Latest News

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Σε τραγωδία κατέληξε η επιχείρηση διάσωσης λαθρομεταναστών (BINTEO- NTOKOYMENTO)


Βίντεο-σοκ: Τραγική κατάληξη σε επιχείρηση διάσωσης λαθρομεταναστών ανοιχτά της ΙταλίαςΤις στιγμές αγωνίας που κατέληξαν σε μια τραγωδία με τρεις νεκρούς και δύο αγνοούμενους κατέγραψε η κάμερα του υπό σημαία Μάλτας φορτηγού πλοίου Norient Star. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



Όλα συνέβησαν πριν ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης μιας ομάδας δεκάδων λαθρομεταναστών ανοιχτά της Ιταλιάς που επιβαίνουν σε μια πλαστικη βάρκα και φοράνε σωσίβια.

Σε εικόνες της ιταλικής αστυνομίας μπορεί κανείς να διακρίνει με σαφήνεια την λέμβο από την οποία οι μετανάστες, με ανεμόσκαλα, αρχίζουν να ανεβαίνουν στο πετρελαιοφόρο Norient Star. Mετά από λίγο, όμως, δημιουργείται πανικός, διότι η λέμβος, έστω και με σχεδόν ανεπαίσθητο τρόπο, συγκρούεται με το πλοίο, τρυπά, και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ανατρέπεται.

Οι «απελπισμένοι της θάλασσας» προσπάθησαν να βουτήξουν και κολυμπήσουν, βρίσκονταν ακριβώς δίπλα στο μαλτέζικο πλοίο. Τρεις μετανάστες, όμως, δεν τα κατέφεραν και έχασαν την ζωή τους από πνιγμό. 'Άλλοι δυο συνεχίζουν να αγνοούνται.

Αρχικά, οι θάνατοι αυτοί είχαν συνδεθεί με τις κακές συνθήκες του διάπλου της Μεσογείου, από την Λιβύη μέχρι την Κάτω Ιταλία.