Latest News

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Τι τρέχει με την airfasttickets του Νίκου Κοκλώνη

Στον "αέρα" λέγεται ότι βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η εταιρεία AirFastTickets του Νίκου Κοκλώνη με έδρα...
τον Πειραιά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κινδυνεύει να ανασταλλεί η online έκδοσης εισιτηρίων από τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (International Air Transport Association-ΙΑΤΑ), με την εταιρεία να χαρακτηρίζει ανακριβείς τις πληροφορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία οφειλή προς τους προμηθευτές. 

Tι απαντά η AirFastTickets σχετικά με την είδηση της αναστολής λειτουργίαςH εταιρεία, παρά τα προβλήματα που φέρεται να αντιμετωπίζει, έχει ξοδέψει εκατομμύρια ευρώ για τη διαφημιστική της προβολή μέσω τηλεοπτικών καναλιών, ραδιοφωνικών σταθμών και φίλα προσκείμενων sites, χωρίς να υπολογίσει τις υποχρεώσεις της προς τις αεροπορικές εταιρείες.

Με σχετική επιστολή της, που στάλθηκε στις αεροπορικές εταιρείες, η ΙΑΤΑ ενημερώνει πως το Online ταξιδιωτικό γραφείο, για την ακρίβεια η βρετανική έκδοση του εξειδικευμένου σάιτ μέσω του οποίου εκατοντάδες χιλιάδες Ευρωπαίοι – μεταξύ των οποίων και χιλιάδες Έλληνες – έκλειναν αεροπορικά εισιτήρια και δη σε προσιτές τιμές, έχει περιέλθει σε καθυστέρηση πληρωμών των χρεών του προς τις αεροπορικές εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται. Συνολικά οι σε καθυστέρηση πληρωμές της AirFastTickets.co.uk υπερβαίνουν τα 45 εκατομμύρια ευρώ.
Η ανακοίνωση της ΙΑΤΑ αναφέρει χαρακτηριστικά: “Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας πληροφορήσουμε πως θέτουμε προσωρινά εκτός αγοράς το βρετανικό γραφείο της AirFastTicket εξαιτίας της αδυναμίας της εταιρείας να τηρήσει τις ημερομηνίες πληρωμών των λογαριασμών της για την εκκαθάριση των πωλήσεων του μηνός Μαϊου”. Και συνεχίζει: “Ακριβώς λόγω αυτής της εξέλιξης, και λόγω της κοινής ιδιοκτησίας και δομής των θυγατρικών της εταιρείας, θέτουμε σε παρόμοιο καθεστώς τις θυγατρικές της σε Γερμανίας και Ελλάδα”.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών είχε θέσει σε έλεγχο τις συναλλαγές της εταιρείας τις τελευταίες 50 ημέρες και στο διάστημα αυτό είχε επιχειρήσει πολλές φορές να έρθει σε επικοινωνία με την ιδιοκτησία και τη διοίκηση της εταιρείας προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα της καθυστέρησης των πληρωμών.
Στο διάστημα αυτό (Μάιος και Ιούνιος) οι συνολικές πωλήσεις της AirFastTickets.co.uk έφτασαν τα 23,5 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 13,9 εκατομμύρια θεωρήθηκαν από την ΙΑΤΑ ως “σε καθεστώς ρίσκου”. Οι ίδιες πηγές ανέβαζαν τα επίμαχα ποσά στα 14 εκατομμύρια για τη βρετανική αγορά, στα 22 εκατομμύρια για τη γερμανική αγορά και στα 9 εκατομμύρια για την Ελλάδα.
Διαψεύδει η εταιρεία 



Η εταιρεία με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για “ανακριβές δημοσίευμα” επισημαίνοντας ότι δεν υφίσταται αναστολή onlile πωλήσεων και πως όλα τα site των εταιρειών του ομίλου σε όλες τις χώρες λειτουργούν κανονικά. 

Ειδικότερα αναφέρει:

“Με αφορμή αναπαραγωγή δημοσιεύματος, σχετικά με την υποτιθέμενη κίνηση της ΙΑΤΑ εναντίoν της εταιρείας, για διεκδίκηση καθυστερούμενων πληρωμών ύψους 45 εκατ. ευρώ, η  AirfastticketsInternational επισημαίνει τα ακόλουθα: 

Το δημοσίευμα είναι ανακριβές, διότι καμία αναστολή online πωλήσεων δεν υφίσταται και όλα τα site των εταιρειών του Ομίλου, σε όλες τις χώρες, λειτουργούν κανονικά.

Δεν υφίσταται ληξιπρόθεσμη οφειλή της Airfasttickets σε κανέναν προμηθευτή. 

Στη Μεγάλη Βρετανία, δραστηριοποιείται θυγατρική εταιρεία της AirfastticketsInternational. Παρ΄ όλα αυτά ούτε για εκείνη ούτε για κάποια άλλη εταιρεία του Ομίλου υφίστανται οικονομικές εκκρεμότητες, για τις οποίες να έχει περάσει  το νόμιμο χρονικό διάστημα τακτοποίησής τους. 

Ουδέποτε, πόσο μάλλον τις τελευταίες 50 μέρες, δεν έχει τεθεί έλεγχος στις συναλλαγές της Airfasttickets. Η επικοινωνία η οποία έχει πραγματοποιηθεί μεταξύ της ιδιοκτησίας της εταιρείας και της ΙΑΤΑ αφορούσε στην παράταση των εγγυητικών επιστολών, λόγω της δυναμικής αύξησης των πωλήσεων της Airfasttickets, η οποία έφτασε το 1.937% στο διάστημα 2013-2014. Με βάση το συμβόλαιο της Airfasttickets με την ΙΑΤΑ, η εταιρεία έχει το δικαίωμα να ζητήσει μέχρι και 60 ημέρες παράταση πληρωμής.  

Όσον αφορά τις πωλήσεις της Airfasttickets, για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, αυτές είναι πολύ περισσότερες από ότι αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Airfasttickets Νίκος Κοκλώνης, δήλωσε: «Τα ταμειακά διαθέσιμα της Airfasttickets υπερβαίνουν κατά πολύ τις συνολικές οφειλές της εταιρείας. HAirfasttickets, με κέντρο την Ελλάδα, είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη επιχείρηση στη χώρα και στον υπόλοιπο κόσμο, στον Κλάδο της διακίνησης επιβατών. Η ποιότητα των υπηρεσιών μας, σε συνδυασμό με τις χαμηλές μας τιμές, έχουν οδηγήσει την εταιρεία μας στην τιμητική θέση Νο. 3 σε όλη την Ευρώπη. Είναι πάγια θέση και πεποίθησή μας ότι στους καταναλωτές αξίζουν φθηνές και ποιοτικές διακοπές. Αυτό πράτταμε. Αυτό πράττουμε. Αυτό θα πράττουμε. Η οικονομική μας ευρωστία είναι αδιαμφισβήτητη. Ευχαριστούμε τα εκατομμύρια των πελατών μας για την εμπιστοσύνη τους και δεσμευόμαστε για περαιτέρω καινοτόμες υπηρεσίες στο άμεσο μέλλον».


@ Φαίνεται πως κάτι τρέχει με την airfasttickets που μπορεί να έχει ενοχλήσει πολλούς με την ανοδική της πορείας...