Latest News

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Καταγγελία : Ήθελαν να χαρίζουν πρόστιμα 950.000 ευρώ σε οφειλέτες του Δήμου Πειραιά!


Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ένα από τα πολλά «κατεπείγοντα θέματα» που έφερε προς συζήτηση ο απερχόμενος Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος ήταν και η λήψη απόφασης για...

απαλλαγή οφειλετών από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, όπως καταγγέλλει ο Αντώνης Καλογερόγιαννης.

Αναλυτικά, ο επικεφαλής του συνδυασμού Πειραιάς Όλοι Μαζί σημειώνει τα εξής: 

Με βάση την γραπτή εισήγηση, λόγω αμέλειας ( ; ) κάποιου υπαλλήλου του Δήμου , ο οποίος δεν επέδωσε την σωστή χρονική στιγμή τα ειδοποιητήρια οφειλών (και του οποίου υπαλλήλου αγνοείται τώρα η τύχη του ! ), ο Δήμος Πειραιά διαγράφει τις προσαυξήσεις !

Το σύνολο δε του χρηματικού ποσού προσεγγίζει τις 950.000 € !!!


Κατά την διάρκεια της συζήτησης, και μετά από ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου Αντώνη Καλογερόγιαννη, επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», ο Δήμαρχος Πειραιά προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
 Όταν πλέον απευθύνθηκε στο Γραμματέα του Δήμου κο Διαμαντίδη ,για διευκρινίσεις και επεξήγηση του θέματος, εκεί πλέον φανερώθηκε ότι έχει επέλθει διάλυση στη δημοτική αρχή και «δεν γνωρίζει η δεξιά τους τι ποιεί η αριστερά τους» ! Με μισόλογα και μασημένα λόγια, ο Γενικός δεν κατάφερε να φανεί πειστικός και τελικά το θέμα απεσύρθη !
Στον κατάλογο δε των οφειλετών, αν κάποιος διαβάσει προσεκτικά, θα βρεί αρκετούς «πολιτικούς φίλους» του απερχομένου Δημάρχου και επιχειρηματίες που κατά την τελευταία τριετία ενεπλάκησαν σε αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας με διαδικασίες που , τότε, είχαν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και παλιρροιακά κύματα !
Καταλήγοντας ο ίδιος τόνισε :
"Καλό θα είναι η απερχόμενη δημοτική αρχή να είναι πολύ προσεκτική τις ημέρες που τις απομένουν μέχρι να παραδώσει και τυπικά την σκυτάλη στο νεοεκλεγέντα Δήμαρχο και να μην προκαλεί το κοινό αίσθημα των Πειραιωτών...".