Latest News

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Επιχείρηση διάσωσης 163 μεταναστών από το τάνκερ "Αρίων" συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη


Το δεξαμενόπλοιο «Αρίων» με διαχεοίστρια εταιρεία την Capital Ship Management Corp. συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης 163 μεταναστών που κινδύνευαν να πνιγούν πάνω σε δύο φουσκωτά πλοιάρια στα νότια της Μάλτας...

στη Μεσόγειο.Μετά από μία επιτυχημένη επιχείρηση-διάσωσης, 163 μετανάστες επιβιβάστηκαν με ασφάλεια στον Αρίωνα τα ξημερώματα του Σαββάτου. Το πλήρωμα τους φρόντισε παρέχοντάς τους νερό, φαγητό και ρουχισμό. Κανένας από τους μετανάστες δεν χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη.

Το απόγευμα της Κυριακής και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του πλοίου προς την Ιταλία, το  δεξαμενόπλοιο «Αρίων» ακολουθώντας οδηγίες από το κέντρο διάσωσης-έρευνας της Ρώμης, κατέπλευσε στο λιμάνι Augusta στη Σικελία. Μετά την ολοκλήρωση των  τυπικών διαδικασιών από τις τοπικές αρχές, οι 163 μετανάστες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της επιχείρησης διάσωσης, το  πλοίο «Αρίων» συνέχισε το ταξίδι του για τον αρχικό του προορισμό. 

Ο Νικόλαος Συντυχάκης, διευθύνων σύμβουλος της Capital Ship Management Corp., σχολίασε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ένα από τα πλοία μας μπόρεσε να συμμετάσχει σε αυτή τη σημαντική επιχείρηση διάσωσης. Θα ήθελα να συγχαρώ τον πλοίαρχο και το πλήρωμα του Αρίωνα για τον επαγγελματισμό τους και για τη συνεισφορά τους στην ασφαλή και επιτυχημένη ολοκλήρωση αυτής της επιχείρησης διάσωσης».