Latest News

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Τι θα γίνει με το 1ο Ειδικό Σχολείο Δραπετσώνας

Στη Βουλή έφτασε το θέμα με το 1ο Ειδικό Σχολείο Δραπετσώνας μετά από την σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Παιδείας, τρεις βουλευτές...

του ΚΚΕ.
Στην ερώτηση οι βουλευτές Διαμάντω Μανωλάκου, Γιάννης Γκιόκας, Χρήστος Κατσώτης σημειώνουν τα εξής: 
"Η κατάσταση στο χώρο της Ειδικής Αγωγής χειροτερεύει όλο και περισσότερο λόγω των μεγάλων περικοπών της χρηματοδότησης από το κράτος όσο και το κλείσιμο ή τις συγχωνεύσεις των ειδικών σχολείων.  Το κράτος δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για να καλύψει τις ανάγκες ή αν αποφασίζει κάτι, δεν  το υλοποιεί. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι επί υπουργίας της κ.Διαμαντοπούλου -ήδη από το 2010- υπάρχει έγκριση για να γίνει ολοήμερο τμήμα στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας λόγω των αναγκών μαθητών και γονιών, χωρίς όμως να έχουν προχωρήσει κάποια βήματα.
Ταυτόχρονα ακούγονται έντονες φήμες για συγχώνευση του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Δραπετσώνας με όμορο ειδικό σχολείο. Και αυτό, τη στιγμή που χρειάζονται να ιδρυθούν πολλά περισσότερα ειδικά σχολεία και στην εν λόγω περιοχή αλλά και σε όλη την επικράτεια της χώρας για να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες των παιδιών με αναπηρίες.
Αν όντως γίνει η συγχώνευση των δύο ειδικών σχολείων, το πλήγμα για την  εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών θα είναι μεγάλο και θα μετατραπεί το σχολείο από χώρος μάθησης και αγωγής σε χώρος παιδοφύλαξης".

Οι τρεις βουλευτές ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα θα πάρει ώστε:
  • Να λειτουργήσει το ολοήμερο τμήμα στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας, που υπάρχει ως πρόβλεψη ήδη από το 2010.
  • Να υπάρξει δέσμευση ότι δεν θα καμία συγχώνευση του 1ου Ειδικού Σχολείου Δραπετσώνας με το όμορο ειδικό δημοτικό σχολείο της περιοχής.
  • Να γίνει η απαραίτητη στελέχωση με το κατάλληλο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.