Latest News

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Μήπως έχετε καλύτερη πρόβλεψη για τον Πειραιά;

Αν υπάρχει καμιά δημοσκόπηση που είχε δημοσιευτεί προεκλογικά και κατέγραφε καλύτερα από την πρόβλεψη του "Reportaz Net" τα ποσοστά των συνδυασμών για το Δήμο Πειραιά, τότε μπορείτε να στείλετε να...
την δούμε!

Η αλήθεια είναι ότι βαρεθήκαμε να βλέπουμε πληρωμένα γκάλοπ από εταιρείες δημοσκοπήσεων για λογαριασμών μεγάλων ΜΜΕ. Όλα έδειχναν πως προηγείται ο συνδυασμός του απερχόμενου δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου. Μάλιστα, εμφάνιζαν διαφορά από 7 μέχρι 17 μονάδες που τελικά δεν είχαν καμία σχέση με τα πραγματικά αποτελεσμάτα του πρώτου γύρου στο Δήμο Πειραιά. 

Αντίθετα, η πρόβλεψη του "Reportaz Net" έδινε από την Παρασκευή ότι θα είναι καθαρά πρώτος ο Γιάννης Μώραλης με δεύτερο τον Βασίλη Μιχαλολιάκο, χωρίς φυσικά να μπορεί να υπολογιστεί ένα ποσοστό αναποφάσιστων περί το 15%. Αυτοί, όπως ήταν αναμενόμενο, κατευθύνθηκαν, σε μεγάλο βαθμό, προς τους δύο πρώτους συνδυασμούς, το τελευταίο 48ωρο πριν ανοίξουν οι κάλπες. 

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι το "Reportaz Net" προέβλεπε τα ποσοστά και τη σειρά κατάταξης των υπόλοιπων υποψηφίων με μεγαλύτερη ακρίβεια ακόμα και από τα πρώτα αποτελέσματα των EXIT POLLS που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά το κλείσιμο της κάλπης το απόγευμα της Κυριακής. 

Αυτή ήταν μια πρόβλεψη που έγινε από ένα και μόνο άτομο, αλλά αν κάποιος άλλος έχει δημοσιοποιημένη δημοσκόπηση που να καταγράφεται καλύτερα το αποτέλεσμα για τον πρώτο γύρο στο Δήμο Πειραιά, μπορεί να μας την στείλει να την δούμε.
Όσοι πάντως υποψήφιοι πλήρωσαν εταιρείες δημοσκοπήσεων μάλλον πέταξαν τα λεφτά τους.
Ίσως αρκούσε να τους δώσουμε τα δικά μας αποτελέσματα. 

@ Μπορούμε να κάνουμε και πρόβλεψη για το δεύτερο γύρο αν κάποιος ενδιαφέρεται...