Latest News

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

O Μαυρογιαλουρισμός έγινε προνόμιο ζωής!


Ρίχνοντας μια ματιά στην πολυτελή ειδική έκδοση του απερχόμενου δημάρχου Πειραιά  Βασίλη Μιχαλολάκου, σκέφτηκα προς στιγμή να μην...
ασχοληθώ καθόλου. 
Η απόσταση ανάμεσα σ’αυτά που διαβάζεις στο προπαγανδιστικό έντυπο -είναι σε σχήμα Α4 αλλά ξεδιπλώνεται σε προεκλογική αφίσα- και στην πραγματικότητα είναι τόσο μεγάλη, που είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι υπερβολές, οι κουτοπόνηρες ασάφειες και τα ψέματα θα στραφούν τελικά εις βάρος του και θα τον καταπλακώσουν στις επερχόμενες εκλογές.
Επειδή όμως ο Β. Μιχαλολιάκος επέλεξε εν ψυχρώ να μας φλομώσει στα ψέματα και στις ανακρίβειες, θεώρησα τελικά ότι πρέπει αυτή η επιλογή να επισημανθεί για να ηττηθεί στις επερχόμενες εκλογές. Να χάσει ο απερχόμενος δήμαρος, όχι μόνο γιατί σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο λειτούργησε το δήμο μας ως κομματική οργάνωση νεολαίας της δεκαετίας του '80, αλλά και για τα ψέμματα που αραδιάζει στην πόλη εδώ και 3,5 χρόνια. Κι αυτό, διότι η προδιαγραφόμενη ήττα του, αν συμβεί και για το λόγο των ψεμμάτων, πιστεύω ότι αυτό θα συμβάλλει, στο μέρος που της αναλογεί φυσικά, στην αποδυνάμωση της παγιωμένης νοοτροπίας ενός μεγάλου μέρους του πολιτικού προσωπικού της πατρίδας μας. Μιλάμε γι' αυτό που είχε τη μεγάλη έφεση στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, τις ψηφοθηρικές και άνευ αντικρίσματος υποσχέσεις και στο αλισβερίσι με ομάδες μελετών, σχεδίων και έργων που τίποτα δεν τις σταματά.

Είναι πάντως σε έξαρση αυτή η νοοτροπία που χαρακτήριζε το πολιτεύεστε των σαράντα τελευταίων χρόνων κι έκανε την κρίση ακόμα πιο μεγάλη. Μιας νοοτροπίας που δίνει σκληρές μάχες για να ξανακυριαρχήσει. 
Φαίνεται πως ο παλαιοκομματικός δήμαρχος που ισχυρίζεται ότι πολεμάει την κρίση και τα μνημόνια, δεν πήρε κανένα μάθημα από τις αιτίες που φτάσαμε σ’αυτήν, αλλά ζει σε άλλο κόσμο. 
Ο Β. Μιχαλολιάκος, λοιπόν, θεωρούμε πως είναι ένας από τους εξαιρετικούς εκφραστές αυτής της συμπεριφοράς. Είναι ένας απ'αυτούς που προχωρεί θεωρώντας τους συνδημότες του ως χαϊβάνια ολκής και τον εαυτό του ως ένα έξυπνο πουλί που δεν πιάνεται από τη μύτη, ικανό να μας πλασάρει την εικονική πραγματικότητά του ως αληθινή...