Latest News

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Εκλογές μετά μουσικής κάνει το ΚΚΕ στον Πειραιά

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Αν έχεις φάει τις εκλογές με το κουτάλι που λένε, τότε το διασκεδάζεις στην προεκλογική περίοδο, όπως κάνει το ΚΚΕ κάτω στο λιμάνι...
του Πειραιά. 


Μια εκδήλωση γεμάτη μουσικές και τραγούδια για τον Πειραιά πραγματοποιήθηκε από τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στην εκδήλωση «Περαία μου χιλιοτραγουδισμένε» τραγουδιστές, μουσικοί και ηθοποιοί με τα όργανα, τις φωνές και τις απαγγελίες τους παρουσίασαν ένα κομμάτι του «Δικού μας Πειραιά».

Μιλώντας για τις εκλογές η Ελπίδα Παντελάκη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια Δήμαρχος Πειραιά, σημείωσε ότι «είμαστε αταλάντευτα αποφασισμένοι ως Κόμμα να νικήσει ο λαός. Αξιοποιούμε και την εκλογική μάχη για να τροφοδοτήσουμε το κίνημα με μεγαλύτερη ορμή».

Όσο για το περιεχόμενο της εκδήλωσης η συντρόφισσα "τα είπε όλα", σημειώνοντας τα εξής:
 «Αυτός είναι ο πολιτισμός που το ΚΚΕ αντιπαραθέτει στην υποκουλτούρα και τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου που θέλει να αφυδατώσει τα μυαλά κυρίως της νέας γενιάς. Στάθηκε στην εθελοντική προσφορά των συντελεστών προκειμένου να στηθεί η εκδήλωση. Υπογράμμισε ότι το ρεμπέτικο είναι ένα σημαντικό μέρος του λαϊκού πολιτισμού της λαϊκής μουσικής παράδοσης. Μέσα από κει εκφράζεται ο λυγμός της προσφυγιάς, του λαού, των μεροκαματιάρηδων. Το ρεμπέτικο είχε πάντα απήχηση στο λαό γι αυτό πολεμήθηκε από τους αστούς».

Στον Πειραιά και το Ρεμπέτικο αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Ηλίας Βολιότης - Καπετανάκης συγγραφέας - δημοσιογράφος και στον κοινωνικό ρόλο του τραγουδιού ο Άρης Νικολαΐδης, δημοσιογράφος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και ο Κώστας Τζατζάνης υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.

Απήγγειλε η ηθοποιός Αλεξία Γαβρίλη ενώ ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια που γράφτηκαν για τον Περαιά με την κομπανία «Ανηφόρι», με τους Έφη Ράπτη, Γιώργο Ζορμπά, Θεοδόση Νικολετόπουλο, Δημήτρη Μεντή.

Φιλική συμμετοχή των Γιάννη Θωμόπουλου, Αφεντούλας Ραζέλη, Αιμιλίας Ράπτη, Θεόδουλου Παρασκευαΐδη και Γιάννη Μπέκα.

Συμμετείχαν ο Δημήτρης Κοντογιάννης και ο Κώστας Σκόνδρας.

@ Αυτά από την επίσημη ενημέρωση, αλλά  παραμένει άγνωστο αν στην εκδήλωση έπαιξε και το "απαγορευμένο" άσμα "Η θάλασσα του Πειραιά"...