Latest News

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Πόρισμα-φωτιά για το λούνα παρκ στο Δήμο Ελληνικού

Κόλαφος το πόρισμα για τον Δήμο Ελληνικού
Το πόρισμα των ελεγκτών καίει το δήμαρχο για το μοιραίο λούνα παρκ που έχασε τη ζωή του το 13χρονο αγόρι και τραυματίστηκε σοβαρά η 9χρονη...
αδελφή του. 

Επιβαρυντικό και αποκαλυπτικό είναι για το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), για τις συνθήκες παραχώρησης  του λούνα παρκ.
 Το πόρισμα διαβιβάστηκε ήδη στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, και   διαπιστώνεται μεταξύ άλλων τα εξής
-Η παραχώρηση - εκμίσθωση από το Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, κοινόχρηστων χώρων για την εγκατάσταση και λειτουργία του λούνα παρκ με απευθείας συμφωνία, έγινε μη νόμιμα.  
 -Δεν εκδόθηκε άδεια λειτουργίας και εγκατάστασης λούνα παρκ στην «HAPPY FUN ΕΠΕ» και συνεπώς η μισθώτρια εταιρεία, μη νομίμως εγκατέστησε και λειτούργησε στον παραχωρηθέντα δημοτικό χώρο το λούνα παρκ.  
 -Οι υπηρεσίες και τα όργανα του Δήμου, παρά το γεγονός ότι εισέπρατταν τακτικά το μίσθωμα από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια για την αποκατάσταση της νομιμότητας.   
-Μέρος της εγκατάστασης του λούνα παρκ ηλεκτροδοτείται από παροχή ρεύματος του Δήμου, ενώ -σύμφωνα με τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ)
- δεν είχε χορηγηθεί παροχή ρεύματος για ηλεκτροδότηση υπαίθριου λούνα παρκ στο σημείο.    
-Παρά τη δραστηριοποίηση της επιχείρησης άνευ αδείας εγκατάστασης και λειτουργίας, ο Δήμος δεν προέβη σε καμία ενέργεια για τη σφράγιση των εγκαταστάσεων που λειτουργούσαν μη νόμιμα.